Janelle Monáe předělala největší hit Davida Bowieho. "Heroes" ve verzi 2014 funguje

13.05.2014 12:00 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Oasis, Kasabian nebo Blondie mají jedno společné - všem učaroval hit "Heroes" od Davida Bowieho natolik, že se rozhodli nahrát vlastní verzi. Ani v roce 2014 se však skladba z konce sedmdesátých let nijak nevyčerpala. Tentokrát si ji pro sebe uzmula americká všeumělkyně Janelle Monáe.

Za novou verzí stojí stejný tým jako za zpěvaččinými studiovými alby a na výsledném soundu je to znát. Ani tentokrát nechybí soulový hlasový projev, futuristické beaty a všudepřítomné vícehlasy v pozadí. Oproti originálu se zrychlilo tempo a písnička dostala záměrně hymnický ráz - bude totiž součástí alba "Beats Of The Beautiful Game", které bude oslavovat fotbal a jednotu všech lidí. Za vzletnou myšlenkou stojí limonádový gigant Pepsi, který desku sponzoruje. Po vzoru Beyoncé se bude jednat o visual album, takže každá píseň dostane vlastní klip. Těšit se můžete třeba na novinky od Kelly Rowland nebo Timbalanda.

Klip vychází z textu skladby a je plný utlačovaných dětí, které se nakonec dokáží vzepřít. Interpretku samotnou v něm ale uvidíte pouze na stránkách komiksu, kde vystupuje jako udatná superhrdinka. Celé to vyznívá trochu jako reklama, ale co čekat - ona to svým způsobem reklama je. Nic to ale naštěstí nemění na skutečnosti, že se tato pocta Bowiemu povedla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY