Dánští WhoMadeWho vystoupí v pražském Paláci Akropolis

06.05.2014 08:14 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Dánská elektropopová trojice WhoMadeWho vydala letos v březnu již pátou řadovou desku pojmenovanou "Dreams". Zahraniční hudební magazín Clash označil album jako "novou vzrušující kapitolou", čímž rozhodně potvrdil, že "Dreams" není žádná tuctová nahrávka. Přesvědčit se o tom můžete v pátek 16. května v Paláci Akropolis, kam kapela zavítá se svým novým materiálem.

Zpočátku byli WhoMadeWho jen klubovou formací. Velký zlom pro ně přišel v roce 2007, kdy na španělském festivalu Benicàssim zaskakovali za britské Klaxons, kteří se nestihli včas dostavit na pódium. Následně se zařadili po bok slavných elektronických skupin jako Justice či LCD Soundsystem a od té doby stihli vydat čtyři další desky. Pro WhoMadeWho je typický jemný elektronický zvuk, který v sobě ukrývá plno krásných melancholických melodií. Na aktuální nahrávce "Dreams" ho dotáhli k dokonalosti, proto byste si neměli jejich koncert v pražském Paláci Akropolis nechat ujít.

Vstupenky na dánské trio WhoMadeWho v ceně 550 Kč si můžete zakoupit v předprodejní síti Ticketpro a na pokladně Paláce Akropolis.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY