Imogen Heap už není iMegaphone, stala se mašinou

24.04.2014 08:54 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Na Den Země, tedy 22. dubna, tomu byly prý přesně dva roky, co britská skladatelka a muzikantka a zpěvačka Imogen Heap představila první verzi písně "Me The Machine", při jejímž skládání a následné performanci využila svého zbrusu nového vědecko-fantasticko-hudebního vynálezu, rukavice nazvané Mi.Mu. Druhé narozeniny této události oslavila autorka takových hitů jako "Whatever" vypuštěním oficiální studiové verze tohoto kusu opatřené zároveň i příslušným videoklipem.

Ten samozřejmě těží z toho, že existuje již prototyp zmíněné efektové rukavice, a tak nabízí spoustu pohledů na tuto mašinku - zprava, zleva, zepředu i zezadu. A pokud jste to nevěděli, dá se Mi.Mu Glove využít i jako vizuální efektová krabička, jejíž využití v praxi snímek rovněž nabízí. Pohled na výsledek je fascinující, příjemně natočený a samotný song je taková klasická heapovina (čti fajn).

Co ale ke klipu k písni, která je už osmou ochutnávkou z Imogeniny chystané čtvrté studiové desky "Sparks", chtěla říct sama autorka? Toto: "Doufám, že se vám bude opravdu líbit. Většina vizuálních částí byla tvořena živě za použití Mi.Mu Gloves, protože jsem to nechtěla imitovat. A tak jsem udělala další krok a pracovala s týmem na tom, aby rukavice byla použitelná i jako vizualizační nástroj."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY