Coldplay dokazují, že patří na vrchol i bez laciných barviček

09.04.2014 09:23 - Alena Bílková | foto: facebook interpreta

Devatenáctý květen 2014 je dnem, kdy se nám do rukou dostane šestá studiovka Coldplay. To dávno není novinka. Ukázkou aktuální tvorby kapely se stal na konci února song "Midnight", který byl představen formou klipu. Zachmuřená atmosféra lysohlávkového videa evokovala Bon Iver a přislíbila návrat skupiny ke své melancholické struně v netradičním hávu.

Nyní stojí za zhlédnutí čerstvý vizuál k singlu "Magic", který bude mít z celkových devíti položek alba "Ghost Stories" pořadové číslo dvě. Nostalgicky laděný, mnohoznačný minifilm je důkazem, že se kapela ubírá správným směrem – ke svým kořenům.

Chris Martin zde táhle, klidně a zamyšleně brouká o nevysvětlitelné síle kouzla přitažlivosti. To vše za jednoduchého podkresu, zlehka gradujícího do zasněného vrcholu. Prostotu sdělení doplňuje obrazový doprovod natočený Jonasem Åkerlundem ve stylu němých filmů. Chris ve videoklipu sekunduje čínské herečce Zhang Ziji v příběhu z cirkusáckého prostředí o manželství plném násilí a závislosti, jemuž on přihlíží jako mladý kouzelník. Svou levitující přítomností se kolotočářku snaží zachránit od strastí jejího svazku. Film tak skvěle následuje vlastní osu vyprávění i textovou linku písně.

Coldplay se neptají - věříte na lásku? Ptají se - věříte v kouzlo? My věříme v černobílé Coldplay.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY