Chce se Nerina Pallot na "We Should Break Up" opravdu rozejít?

26.05.2014 15:45 - Honza Balušek | foto: Nerina Pallot

Britská písničkářka Nerina Pallot si na letošek naplánovala složit, nahrát a vydat dvanáct ípíček. Zatímco ona svůj plán zatím plní bez problémů, s recenzemi jsme poněkud ve skluzu. Pojďme to napravit pár slovy o druhém EP v řadě, které nese pesimistický titul "We Should Break Up".
7/10

Nerina Pallot - We Should Break Up

Skladby: Dead To Me, We Should Break Up, Thicker Than Blood, Happy, Don't Be Late
Vydáno: 28.2.2014
Celkový čas: 17:59
Vydavatel: Idaho Records
Zběsilé tempo, jaké Nerina Pallot letos ve vydávání krátkých desek nasadila, dokáže recenzenta úplně ochromit, až nestíhá psát, jaké že pěkné písničky jeho oblíbená zpěvačka zase vydala. I druhé EP bez problémů ukazuje, jak talentovaná skladatelka Nerina je, název a téma celé desky je však trošku mimovalentýnské, ač nahrávka vyšla v únoru. K názvu ípíčka "We Should Break Up" se totiž hned jako první položka tracklistu přidá skladba "Dead To Me", což značí, že je tu na lásku nahlíženo spíše ze smutnějšího pohledu.

Zatímco však právě první písnička s jednoznačným vzkazem "you're dead to me" bere veškeré naděje na šťastný konec, titulní skladba se alespoň nese v rychlejším a rozvernějším tempu, nehledě na její text. "Thicker Than Blood" pak pro lepší náladu přidá nádech country, "Happy" naopak velmi zvolní a vůbec nepůsobí jako vykrádačka Pharella. Je to jen shoda názvů. Poslední položka "Don't Be Late" pak naopak opět připomene její veselou polohu doopravdy, zní totiž jako z nějakého baru, kde je jen klavír a trocha perkusí. Je ovšem nutno podotknout, že se nejedná o bar za noci, ale ve dne a při úklidu...

Na druhém EP z dvanácti Nerina Pallot sice ničím nepřekvapuje, ale laťku kvality opět bez problémů drží poměrně vysoko. I "We Should Break Up" baví, ač trošku jinak než první ípíčko "The Hold Tight".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY