Sia se v novém singlu houpe na lustru

17.03.2014 09:32 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Sia byla dlouhá léta lokální australská, spíše alternativně-popová než popově-mainstreamová zpěvačka. Pak se něco stalo a začala psát hity pro ty největší (i jen větší) světové hvězdy. Kromě skladatelského umění je i skvělá pěnice, takže si v těch hitech mnohdy i sama zazpívala. Vzpomeňme třeba "Titanium" Davida Guetty či "Diamonds" Rihanny, ale to je jen vrchol ledovce - propůjčila se třeba i Britney Spears, Celine Dion a mnoha, mnoha dalším. Její skladby také našly místo na různých sountraccích ("Velký Gatsby" nebo druhé "Hunger Games").

Letos v létě ale konečně vyjde její další sólová deska a vzhledem k jejím hitparádovým úspěchům coby skladatelky a spoluzpěvačky se do ní začínají vkládat nemalé naděje. Pilotní singl "Chandelier" dávkovala na internetu nejprve po krátkých ukázkách a nyní jej zveřejnila celý.

Nebyl by problém splést si ho s novou skladbou Rihanny, přece jen jejich hlasy nejsou úplně nepodobné, a navíc za pár jejích hitů může právě ona. Písnička se sice textově může zdát jako klasický party song, ale nelze v něm neslyšet jistou dávku melancholie. A nechybí samozřejmě refrén, který umí bourat zdi, přesně jak to dokáže jen ona. Jako vějička na rádia, aby daly šanci i jí samotné jako sólové zpěvačce, by to mohlo fungovat skvěle, ale snad bude deska obsahovat i lepší a originálnější kusy než tenhle typ popu, jenž již pár let píše pro své kolegyně. Sia na to totiž má.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY