Lenny i na druhém EP "Fighter" umí uhranout svým hlasem

16.03.2014 16:00 - Honza Balušek | foto: Ondřej Pýcha

Lenny sice původně slibovala, že po debutovém EP "All My Love" je na řadě celá velká deska, nakonec však koncem minulého roku ještě přispěchala s dalším ípíčkem s titulem "Fighter". A na něm pokračuje v tom, co na prvním minialbu začala.
6/10

Lenny - Fighter

Skladby: My Bones, Fighter, I'm Ready, Letter To You (Live), Am I Wrong?
Vydáno: 6.12.2013
Celkový čas: 17:23
Vydavatel: Universal
Lenny je bezesporu jedním z největším talentů, které v současné době v popovém mainstreamu máme. Disponuje skvělým hlasem, výbornou angličtinou, hraje excelentně na klavír a ještě k tomu si sama skládá písničky, do kterých nemá problém promítnout své emoce. Není to prostě žádná umělá květinka, ale opravdová muzikantka. Proto je asi dobře, že s celou debutovou desku nespěchá a svůj um dávkuje posluchačům po částech. Ale i tak se druhé EP zdá trošku zbytečné.

Dočkáme se na něm vlastně jen dvou nových skladeb - celokapelové "My Bones" a titulní "Fighter", která je, až na vygradovaný závěr, natočena jen s klavírem. Obě potvrzují výše zmíněné a jen zvyšují očekávání vkládané do chystané velké studiovky. Další tři položky na ípíčku však už jsou jen bonusy či jak se kdysi říkalo - singlová béčka.

Úplně nejzbytečněji se jeví živá verze "Letter To You" původně z prvního EP "All My Love", která je tak dokonale zahraná a zazpívaná, že fakt, že se jedná o živák, vám dojde až se závěrečným potleskem. A to píšu s plným vědomím, že někomu vytýkat skvělé živé provedení je poněkud podivné... Zbylé dvě položky tvoří coververze ("I'm Ready" Bryana Adamse a "Am I Wrong?" Keb'ma), které fungují příjemně jako doplnění stopáže, ale nemůžu se zbavit dojmu, že podobných coverů dokáže Lenny u klavíru z fleku nahrát spousty.

Velmi se těším na plnohodnotný debut Lenny, ale její druhé EP místy působí až moc jako nastavovaná kaše. To jí ale neupírá všestranný talent, který na dlouhohrající desce určitě dostane šanci naplno rozvinout. Už aby to bylo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY