Podívejte se na "Let's Escape From Who We Are" Republic Of Two

30.01.2014 12:53 - Václav Trávníček | foto: facebook interpreta

Republic of Two - Lets Escape From Who We Are
© facebook interpreta
Pražská dvojice Republic Of Two natočila po třech letech novou desku. Dostala název "Silent Disco" a vyjde na přelomu března a dubna. Už nyní se však můžete podívat na videoklip k písni "Let's Escape From Who We Are". Ten vznikl v Norsku a je zároveň prezentací práce tamního fotografa Oleho Brodersena.

Natáčení probíhalo na ostrově Lyngør. O režii se postaral sám Brodersen společně s Vidarem Sandtrø, klip poté stříhal Tomáš Bláha. Pilotní singl naznačuje, jak asi bude třetí studiová nahrávka tandemu Mikoláš Růžička - Jiří Burian znít. "Líbí se mi, že v podstatě ani nevím, jak bych tu desku popsal," říká Burian. "Z indie folku tam zbylo málo. Je tam trochu víc retra, prvky country, elektroniky, naše oblíbené kytarové plochy a méně smyčců," zamýšlí se. "Hlavně si ale myslím, že nové písničky jsou velmi silné osobní zpovědi z Karlína a Letné," zdůrazňuje.

Novinka "Silent Disco" vyjde necelé čtyři roky po debutu "Raising The Flag" a tři po jeho následovníku "The End Of War". Oba členové kapely se v mezidobí věnovali jiným projektům: Burian natočil sólovou desku "Bohemia" a napsal písničky pro "Demolici" Kapitána Demo. Růžička zase vydal eponymní nahrávku svého nového projektu PIANO.

"Pro mne je práce na každém novém materiálu velké dobrodružství a nejinak tomu bylo i při vzniku desky 'Silent Disco'. Myslím, že se zúročil dostatek času, odstup a zkušenost z práce na našich sólových projektech, které vyšly v loňském roce," tvrdí Mikoláš Růžička. "Z novinky mám velikou radost. Pracovali jsme na ní velmi dlouho a vybírali ty nejlepší věci, které jsme za poslední tři roky napsali," dodává Burian. "Je to letní deska, a to byl taky jeden z důvodů, proč jsme s vydáním čekali až na jaro."

Křest alba "Silent Disco", které vyjde u labelu Massimo Records, proběhne 25. dubna v pražském Divadle Archa. Koncert bude v rámci jarního turné kapely, jež počítá se zastávkami v Karlových Varech, Táboře, Plzni nebo Českých Budějovicích. Management skupiny momentálně jedná i o dalších městech Čech a Moravy a také o účasti na letních festivalech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY