Beyoncé - XO

19.12.2013 11:18 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

To, co bylo nejdříve prognózou, se ukázalo jako skutečnost - překvapivě vydaná pátá deska zpěvačky Beyoncé je nejúspěšnější letošní deskou ženského popu. Za týden se jí prodalo téměř stejně jako alb "ARTPOP", "Prism" a "Bangerz" dohromady.

Ze čtrnácti tracků americká diva vybrala hned dva singly - jedním z nich je nikam nespěchající "XO". Písnička disponuje jedním z nejrozpoznatelnějších refrénů nahrávky, a není proto velkým překvapením, že volba padla právě na ni. Přesto se nejedná o žádný prvoplánový hit, naopak. Nenápadný singl zřejmě rádia nerozcupuje, ale to mu neubírá na kvalitě. Chytře vystavěná skladba slušně graduje, vybubnovaný základ zase dokáže rychle zaujmout.

Milý videoklip, který bychom mohli nazvat "Beyoncé na autíčkách", pak ukazuje civilní tvář sympatické interpretky, která natočila pohyblivé obrázky ke všem položkám tracklistu, a ještě přihodila tři navíc. Žádný ikonický vizuální počin to není, ale více než kdy jindy se zde hraje na celek a jeho výsledný efekt - jednotlivé klipy totiž samy o sobě tolik nevyčnívají.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY