Fanoušci Britney Spears podepisují petici. Chtějí vidět ostřejší verzi klipu "Perfume"

12.12.2013 17:47 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Britney Spears
© ampya.com
Měl to být kontroverzní videoklip, ale nakonec z toho vzešla obyčejná selanka. Britney Spears čerstvým vizuálem k baladě "Perfume" své fanoušky příliš nepotěšila, ti se totiž místo propagace vlastního parfému a milostných scén s polonahým modelem těšili na střelbu z pistole.

Právě se zbraní v ruce byla v průběhu natáčení popová princezna vyfocena, některé diváky proto nemile překvapilo, že o scénu se střílející Britney nakonec přišli. Zpěvaččin label se totiž namísto původní drsnější verze videa rozhodl zveřejnit jeho zcela nekonfliktní odvar, který neodporuje pravidlům středního proudu. S tímto krokem nesouhlasí ani samotný režisér snímku Joseph Kahn, který k celé záležitosti uvedl: "Kéž by byla vydána režisérská verze 'Perfume'. Herecký výkon Britney je v ní neuvěřitelný, probudila v sobě skutečnou umělkyni".

Právě režisérova slova byla pravděpodobně poslední kapkou pro věrné vojíny z Britney Army, kteří se rozhodli, že o původně zamyšlený edit přijít nechtějí. Rozhodli se proto sepsat petici a nyní doufají, že vydavatelství jejich volání vyslyší. "Jsme přesvědčení, že vydání druhé verze videa 'Perfume' může pomoci singlu k lepšímu umístění v hitparádě Billboardu. Počet internetových streamů je nyní hlavním faktorem pro dobré umístění v singlovém žebříčku a zveřejnění obou videí by mohlo zdvojnásobit počet datových toků, a tím výrazně vylepšit pozici skladby v Hot 100," argumentují autoři petice. Její kompletní znění naleznete zde.

Sám režisér však volbu jemnější úpravy klipu pro komerční účely chápe, i když ho nevydání ostřejšího snímku mrzí. "Ve výsledku se jedná o dobré video. Je hezké, jednoduché, líbí se mi. Ale režisérskou verzi miluji mnohem víc," dodává Kahn. Pokud by ani tyto prosby vedení RCA Records neobměkčily, fanoušci úplně smutnit nemusejí. Britney jako lupičku s pistolí v ruce si mohou alespoň připomínat ve dva roky starém videu k singlu "Criminal".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY