Ille - Zapomenout

25.11.2013 09:59 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Nádherná deska "Ve tvý skříni" uhrančivé písničkářky Olgy Königové a její doprovodné formace Ille ukrývá mnoho klenotů, včetně melancholické balady "Zapomenout". Ta je takřka vzorovým příkladem autentické romantické písně, která k ilustrování své opravdovosti nepotřebuje patetické obraty, ani dramatický hlasový projev. Nenuceně plynoucí skladba s jednoduchou melodickou linkou se nyní dočkala i svého vizuálu.

Klip vznikal na Máchově jezeře pod vedením režiséra Jakuba Königa, zpěvaččina manžela, který je ve světě domácí alternativní scény znám jako Kittchen. Vzhledem k nedostatku financí a času se Olga rozhodla pojmout video velmi jednoduše - nechala ho totiž natočit na iPhone. Výsledkem je tak videoklip zcela spontánní a obyčejný, který sice neoslní propracovanou grafickou stránkou, zato však do žil nalije mnoho pozitivní energie.

"Domů jsme se vrátili promočení, promrzlí, ale šťastní. Všechno vyšlo, jak mělo. Počasí, jezero, mlha i skvělá parta lidí. Bylo by super, kdyby se nám podařilo tu radost předat i divákům," popisuje natáčení König. A povedlo se - snímek totiž v dobách často překombinovaných klipů účelně hrajících na efekt vyčnívá svou hřejivostí a lidskostí, díky nimž obsah jasně vítězí nad formou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY