Lunetic pokračuje pouze ve třech. Opouští ho Martin Kocián

12.11.2013 17:40 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Lunetic
© lunetic.eu
Formaci Lunetic opouští Martin Kocián. Po delší době sporů se rozhodl k radikálnějšímu řešení. Právě on měl problémy už dříve, když se přiznal k závislosti na drogách, ty však nyní za jeho odchodem nejsou.

Aleš Lehký jeho odchod pro server iDnes.cz zdůvodnil takto: "Martin už delší dobu neplnil závazky vůči kapele tak jako dřív. Lidsky se prostě vzdálil a komunikace s ním byla stále složitější, navíc jsme tyto jeho stavy nezažívali poprvé. Odchod z kapely bylo jeho rozhodnutí. Osobní záležitosti odjel řešit do Velké Británie. Byl to jeden z nás, společně jsme fungovali od roku 1995, zažili jsme slávu, ale i pády. Přejeme mu štěstí, hlavně ať najde sám sebe."

V současné sestavě tak zůstává společně s ním Václav Jelínek a David Škach. "Lunetic funguje i bez Martina, možná dokonce lépe. Martin měl sice v kapele důležité místo, ale jeho odchodem se uklidnila situace a vyčistil vzduch. Máme chuť opět tvořit a koncerty mají úžasnou atmosféru," dodává Lehký.

Mezi lety 2003 až 2008 měla tato chlapecká parta kariérní pauzu. V roce 2011 se prezentovala novým autorským albem "Na vlnách", za které dostala zlatou desku. Nyní se chystá na charitativní Vánoční koncert na pomoc dětem, který se koná pod záštitou Unicef. 12. prosince v klubu Hany Bany v blízkosti pražského Kongresového centra na něm vystoupí například s Markem Černochem či s duem Verona.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY