Adele by si v životopisném filmu mohla zahrát zpěvačku Dusty Springfield

05.10.2013 10:24 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Adele a Dusty Springfield
© paroutudo.com
Zdá se, že britská zpěvačka Adele po fenomenálním úspěchu na hudební scéně začíná stále více pokukovat po stříbrném plátně. Poté, co loni nazpívala titulní hit k bondovce "Skyfall" a před časem se objevila informace, že jí byla nabídnuta role záporačky v thrilleru "Tajná služba" režiséra Matthewa Vaugha, přichází v úvahu další herecká zkušenost. Podle informací magazínu Daily Star by si totiž mohla zahrát svou pěveckou kolegyni Dusty Springfield v připravovaném životopisném snímku.

Film pod vedením Davida Stenna se zřejmě začne natáčet v průběhu příštího roku, o protagonistce hlavní hrdinky se nyní jedná. Pětadvacetiletá popová diva zatím svou účast nepotvrdila, nicméně ji ani nevyvrátila. Pokud by skutečně roli své před čtrnácti lety zesnulé krajanky ztvárnila, připravila by tím o práci například herečku Nicole Kidman, která podle zdroje patří k nejvážnějším kandidátkám zmiňované role. Připravovaná zpěvaččina biografie by měla zachycovat zejména období jejího života z konce šedesátých alb, kdy nahrávala desku "Dusty In Memphis".

Dusty Springfield debutovala v roce 1964 albem "A Girl Called Dusty", poslední (čtrnáctý) studiový počin "A Very Fine Love" představila v roce 1995. Ve své tvorbě míchala zejména směsici popu a soulu, z níž vzešla řada úspěšných singlů, včetně legendárního hitu "Son Of A Preacher Man". Ten pochází právě z nahrávky, o níž bude děj filmu pojednávat. V roce 1999 zemřela ve věku šedesáti let po prohraném boji s rakovinou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY