Black Sabbath se chystají vydat živé DVD

07.10.2013 09:41 - Roman Výmola | foto: facebook interpreta

Black Sabbath
© Lester Cohen/WireImage
Britští otcové metalu Black Sabbath se chystají vydat v listopadu živé DVD ze svého australského turné. Jedná se o tour k zatím poslednímu vydanému albu "13".

Jedno je jasné - vydání DVD je fanoušky skupiny ostře sledované. Kapela totiž naposledy fungovala s Ozzy Osbournem v roce 1978, kdy vydali společné album "Never Say Die". To bylo příznivci kapely přijímáno rozporuplně, nemělo tu správnou atmosféru jako jejich první alba "Paranoid" či "Master Of Reality". Ozzyho posléze vystřídal Ronnie James Dio, s kterým vydali dobrou desku "Heaven And Hell", ovšem pořád to nebylo ono. Fanoušci se dočkali skvělého reunionového alba až za dlouhých pětatřicet let.

Ke všemu ještě přidává fakt, že ne všichni fanoušci se na koncert dostali, jelikož všechny koncerty jsou hned po uvolenění vstupenek hned vyprodané. Není jich také mnoho, a to z důvodu nutné rehabilitace kytaristy Tonyho Iommiho, který po boji s rakovinou potřebuje nutné rehabilitační přestávky. Sabbati také uvolnili do světa zprávu, že se pravděpodobně jedná o poslední koncertní šňůru. Sám Geezer Butler uvedl, že si sice koncerty užívá, ale cestování po světě ho kvůli jeho věku poměrně zmáhá.

Black Sabbath vystoupí v rámci svého světového turné k novému albu i u nás v České republice, konkrétně v O2 areně dne 7. prosince 2013.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY