Morcheeba zahraje 24. října v pražském klubu Roxy

03.10.2013 09:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Morcheeba
© www.morcheeba.co.uk
Jedním z vrcholů podzimní klubové koncertní sezóny bude nepochybně vystoupení britské trojice Morcheeba, která přijede 24. října popřát klubu Roxy k 21. narozeninám. Londýnská kapela v čele se zpěvačkou Skye také českému publiku představí nové album "Head Up High", které vyjde jen deset dní před samotným koncertem.

Málokterá kapela se může pochlubit tak dlouhodobým a stabilním zájmem fanoušků a zároveň i kritiky jako právě Morcheeba. Kouzelná směs kvalitního popu, triphopu a sametového vokálu Skye oslovuje posluchače již od poloviny devadesátých let a dle všeho zájem v souvislosti s očekávanou deskou "Head Up High" neutuchá ani v roce 2013.

Mozkem kapely, resp. jeho dvěma hemisférami, jsou bratři Paul a Ross Godfrey a srdcem krásná a andělským hlasem obdařená Skye Edwards. Morcheeba za svých více než sedmnáct let vydala sedm studiových desek, počínaje triphopovým debutem "Who Can You Trust" a druhým, už více popovým albem "Big Calm", které znamenalo obrovský komerční úspěch. První čtyři studiové desky se postupně stávaly ve Velké Británii i dalších státech zlaté a platinové. Rozchod kapely se zpěvačkou Skye v roce 2003 odstartoval počátek hledání náhrady a nového zvuku. Alba "The Antidote" (2005) a "Dive Deep" (2008) tak bohužel i přes kvalitní hostující instrumentalisty i zpěvačky znamenala stagnaci ve vývoji kapely. Návrat Skye do čela formace v roce 2010 a následné vydání alba "Blood Like A Lemonade" tak navrátilo Morcheebu do čela žebříčků a především zpět do přízně fanoušků po celém světě.

Deset dní před pražským koncertem v Roxy vydá Morcheeba své osmé studiové album "Head Up High" a čeští fanoušci budou tak jedni z prvních, kteří budou mít možnost užít si živé podání nového studiového materiálu, stejně jako nesmrtelných hitovek jako "Rome Wasn't Build In A Day", "Enjoy The Ride" nebo "Be Yourself".

Kapela svým koncertem v Roxy zahájí své klubové turné k nové desce, a jak je známo, první koncerty mívají neopakovatelnou atmosféru. Kapela bude jistě ve formě, stejně jako Skye bude připravena ukázat se s novou vlastní kolekcí pódiových rób.

S největší pravděpodobností máme před sebou vizuální i hudební vrchol oslav narozenin klubu Roxy.

Začátek celé akce je naplánován na sedmou hodinu večerní. Vstupenky v ceně 800 Kč + poplatky lze zakoupit v sítích Ticketpro a Ticketportal, v NoD za zvýhodněnou cenu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY