Festival JINOnice Jinak zazáří přehlídkou alternativních kapel v čele s Please The Trees

30.09.2013 08:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

JINOnice Jinak!
© facebook.com/jjinak
Jsou Jinonice ospalá díra? Ano, jsou. A my to chceme změnit. Proto v neděli 6. října pořádáme festival JINOnice Jinak v areálu Univerzity Karlovy v pražských Jinonicích, kde sídlí Fakulta humanitních studií a některé katedry Fakulty sociálních věd a Filozofické fakulty.

Festival začíná ve 14 hodin. Návštěvníky čekají filmy a debaty, navrch se představí také skupiny aktivních studentů z Jinonic. "Na festivalu chceme představit spoustu skvělých aktivit, na kterých se místní studenti podílí. Jedná se například o sdružení Zachraň jídlo nebo projekty Pragulic či Auto*Mat," říká organizátorka Eva Ešnerová.

K dobrému festivalu patří také dobrá muzika. Mimo jiné vystoupí držitelé Anděla Please The Trees, garage-folkový písničkář J nebo kapela Manon meurt. Divadelní prkna naleští ochotnické spolky Teritoriální tyjátr a Divadlo FHS. Konec programu je naplánován na 20.30 hodin.

Cílem festivalu je oživení jinonického univerzitního kampusu, který má obrovský potenciál. Do Jinonic dojíždějí studenti tří fakult Univerzity Karlovy, z nichž se mnozí aktivně angažují v občanské společnosti. Byli bychom rádi, kdyby se jinonický areál stal místem, které by pro studenty bylo inspirací samo o sobě, a ne jen místem, kde musí týdně absolvovat několik přednášek. Dosud zde neproběhla žádná velká kulturní akce a my věříme, že naším festivalem inspirujeme ostatní studenty ke snaze proměnit Jinonice k lepšímu. Hlavním motivem propagace festivalu se stalo 11 minut - právě tolik trvá cesta metrem z Můstku do Jinonic. Inspirací nám byla především úspěšná iniciativa Oživme Hollar, zabývající se oživením budovy FSV na Smetanově nábřeží.

Hudební program:

14:30 Cermaque

15:10 Sounday

16:00 Oliver McGillick

17:30 J

18.30 Manon meurt

19.30 Please The Trees

Kompletní program festivalu a další informace naleznete na oficiálních facebookových stránkách a události.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY