Lady Gaga vydá dva měsíce po "ARTPOP" jazzové album s Tonym Bennettem

28.09.2013 12:05 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga a Tony Bennett
© laredso.com
Fanoušci Lady Gaga se mohou těšit na albové žně: nejočekávanější popovou nahrávku roku, listopadový "ARTPOP", totiž bude jen o dva měsíce později následovat další nová deska - již nějakou dobu avizovaný jazzový počin s legendárním zpěvákem Tonym Bennettem vyjde v lednu 2014.

Společné album chystali interpreti odlišných generací a hudebních stylů již od první vzájemné spolupráce, která se uskutečnila v roce 2011. Tehdy Gaga sedmnáctinásobnému držiteli Grammy hostovala v duetu "The Lady Is A Tramp", jenž se nacházel na jeho disku "Duets II". Už tehdy si jazzman Mother Monster velmi oblíbil, vznik společné nahrávky tak už byl jen otázkou času.

Zatím bezejmenný počin vznikal převážně letos na jaře, kdy Lady G léčila zlomeninu kyčle ze svého v únoru skončeného turné k předchozí desce "Born This Way". O vzniku chystané novinky se sedmaosmdesátiletý zpěvák rozpovídal v rozhovoru s japonskými novináři.

"V lednu příštího roku desku vydáme. Je to velmi vzrušující jazzové album, na kterém spolupracovali úžasní jazzoví umělci, báječně nám to vyšlo. Lady Gaga považuji za Picassa zábavního světa. Skutečně jím je, zjistíte to. Je velmi inteligentní, správný a velmi talentovaný člověk. Prostě ji velmi miluji, jsme jako bratr a sestra. Nahráli jsme všechny skvělé, standardní, kvalitní písně - George Gershwin, Cole Porter, Jerome Kern, Irving Berlin - skladby od takovýchto umělců. Vše bylo natočeno s velkým swingujícím bandem a skvělými, velkými jazzovými umělci".

Kromě společné nahrávky s o šedesát let starším kolegou Lady Gaga finišuje se svým třetím studiovým albem "ARTPOP", které vyjde 11. listopadu. Už začátkem října se příšerky dočkají také speciálního EP, na němž najdou remixy jejího posledního hitu "Applause". Toho se za šest týdnů od uvedení na trh jen v USA prodalo přes 1,1 milionu kopií.

"Lady Gaga už je největším umělcem, který kdy ze Spojených států vzešel, větší než Elvis Presley, Madonna nebo všichni ostatní. Ona je prostě neuvěřitelná, lidé ji tolik milují a ona zase miluje je," nešetří komplimenty na adresu své spolupracovnice legendární Tony Bennett.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY