Škwor vydá na konci září nové album "Sliby a lži"

08.09.2013 16:23 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Škwor - Sliby a lži
© facebook interpreta
Již dříve jsme na tomto serveru informovali o skutečnosti, že řízná formace Škwor chystá pro letošní oslavu patnácti let existence velký narozeninový koncert a také zbrusu nové album. To je již dokončeno a kapela o něm uvolnila již několik zajímavých novinek, včetně té o novém singlu "Poslouchej", který si můžete poslechnout (a prohlédnout lyric video) dole pod článkem.

Jubilejní desáté album v diskografii kapely nese název "Sliby & lži". Dokonale se hodí do předvolebních nálad v České republice. Textař a zpěvák v jedné osobě Petr Hrdlička se totiž nebojí nazývat věci pravými jmény a pěkně od plic. Zvláštností nového alba by měly být nové palety zvuků, které nahrávce dodají akustické nástroje.

"Chtěli jsme písničkám dát nové nálady, pokud možno pokaždé jinou. I proto jsme na albu při nahrávání použili dost akustických nástrojů, možná víc než v minulosti. Všichni v kapele je máme rádi, pro rockovou hudbu je to po zvukové stránce hezké koření," vysvětluje baskytarista Tomáš Kmec a dodává:

"Na akordeon hraje Petr Hrdlička. Děda mu ho kdysi dal a on se na něj naučil. Říkal, že tenkrát zvládl asi třicet písniček. Pak ho ale odložil, a oprášil ho v podstatě až ve studiu při nahrávání této desky. Nějaké party skutečně natočil, ale objektivně přiznal, že už to není ono. Mělo to znít jako hra opilého harmonikáře. To, myslím, zvládl skvěle."

Tracklist alba "Sliby & lži" je následující: Ráno, Poslouchej, Rabujem, Popel popelu, Vlci v koutě, Rychle žít, Hlídej ten ráj, Vidím svět prázdnej, Já lhal, My nejsme zlí, Nech si zdát, To jsem já, Sliby a lži, Síla starejch vín.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY