Podívejte se na "Vogue" Madonny z "MDNA World Tour"

07.09.2013 09:54 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Madonna - MDNA World Tour
© facebook interpreta
Nový živák Madonny právě v těchto dnech míří na pulty obchodů, a tak není divu, že na jeho podporu vysílá popová ikona nové video. Nevybrala však žádnou skladbu z loňského alba "MDNA", ke kterému se "MDNA World Tour" pořádalo, ale starší hit "Vogue". Důvod není těžké odhadnout - dvanácté studiové album pětapadesátileté zpěvačky totiž skončilo prodejním propadákem.

Celosvětový prodej nahrávky činí jen něco kolem dvou milionů kopií, což je na někdejší královnu popu zoufale málo. Pravým opakem však skončila koncertní šňůra - Madonnu vítaly zaplněné haly a turné se pyšní celkovým výdělkem přes tři sta padesát milionů amerických dolarů. Koncertní záznam vyšel v Evropě 6. září v několika variantách - fanoušci legendy pop music si ho budou moci pořídit ve formě CD, DVD, na Blu-ray i jako speciální deluxe balíček.

Skladba "Vogue" vyšla už v roce 1990 a stanula na prvních příčkách mnoha světových hitparád, včetně singlových žebříčků USA a Velké Británie. Původní videoklip získal před třiadvaceti lety tři ceny MTV Video Music Awards v uměleckých kategoriích. Známý magazín Rolling Stone tehdy "Vogue" ocenil jako nejlepší singl a nejlepší video roku.

Kromě nového koncertního počinu v současnosti Madonna Louise Ciccone pracuje také na utajovaném projektu se Stevenem Kleinem, který ponese název "Umění za svobodu". Všechny podrobnosti by měly být zveřejněny brzy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY