Film o Freddiem Mercurym se patrně nedočká realizace

03.09.2013 08:21 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Freddie Mercury
© facebook.com/freddiemercury
V neděli 1. září mohli všichni fanoušci zpěváka Freddieho Mercuryho v České republice vidět díky novému televiznímu kanálu ČT Art aktuální dokument o tomto legendárním zpěvákovi. Již několik let je v plánu i životopisný film, ten ale na plátna kin v následujících měsících v žádném případě nepřijde.

Velmi skepticky se o možnosti vzniku tohoto filmu vyjádřil dle serveru nme.com scénárista Peter Morgan. Hlavním důvodem je odstoupení herce Sachi Barona Cohena, který měl obsadit právě hlavní roli. Jeho pojetí se však zásadně rozcházelo s viděním Mercuryho ostatními členy kapely Queen.

Zatímco Cohen si nechtěl brát servítky a měl touhu ukázat ve vší syrovosti Mercuryho takového, jaký byl, se všemi obscénnostmi, drogami a sexem, zbylí členové kapely chtěli natočit takovou verzi filmu, která by byla vhodná pro všechny věkové skupiny. A jelikož měli poslední slovo při výběru scénáristy a režiséra, Cohen navzdory dohodě z roku 2010 od projektu ustoupil. Pikantní na tom všem je, že kapela odmítla i výsledný scénář, který napsal sám Morgan.

I ve zmíněném dokumentu bylo patrné, že Taylor s Mayem Mercuryho posmrtně nechtějí vidět zdaleka tak kontroverzně, jak se sám o sobě vyjadřoval. Zpěvák se nebál přiznat, že žil extrémně promiskuitně. O to horší muselo být pro něj období po zjištění nákazy virem HIV, protože pak musel dle svých slov bouřlivý sexuální život prakticky zcela opustit.

Rocková legenda s hlasovým rozsahem čtyři oktávy zanechala v mnoha ohledech nesmazatelnou stopu v dějinách rockové hudby. Bisexuál Mercury miloval balet, operu, extravaganci a zároveň napsal a nahrál množství nezapomenutelných hitů, které se budou hrát ještě za desítky let. Zemřel 24. listopadu 1991 ve věku čtyřiceti pěti let.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY