Celeste Buckingham to dokázala: klip "Run Run Run" míří do rotací MTV

31.08.2013 14:28 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Celeste Buckingham
© tlacovespravy.wordpress.com
Pohádka Celeste Buckingham pokračuje: po tom, co se v posledních dvou letech napevno zabydlela na české a slovenské hudební scéně, vyráží osmnáctiletá Slovenka dobýt také svět. Její videoklip "Run Run Run" vyhrál hlasování o zařazení do rotací věhlasné televizní stanice MTV. Svou premiéru v mezinárodním vysílání si snímek, který již na YouTube získal třináct milionů zhlédnutí, odbude v pondělí 2. září.

Hlasování probíhalo na webových stránkách stanice MTV U, tedy jedné z mnoha odnoží celosvětově nejrozsáhlejší hudební televize. Stanice se kromě vysílání prostřednictvím běžných kabelových systémů zaměřuje především na americké vysoké školy, k dispozici je totiž studentům na více než sedmi stech padesáti univerzitách na celém území USA. Zpráva s oznámením triumfu talentované Buckingham byla rovněž uveřejněna na webu tohoto televizního kanálu.

"Vyhráli jsme! Děkuji vám strašně strašně moc - připravte se, jdeme do toho," uvedla držitelka několika českých a slovenských hudebních cen ke svému úspěchu na Facebooku.

Snahu o zařazení videoklipu do vysílání MTV ocenil také rapper Pitbull, který zpěvačku veřejně podpořil na svém Twitteru. Ukázalo se, že tak neučinil bezdůvodně: právě finalistku Česko Slovenské SuperStar 2011 si dvaatřicetiletý Američan vybral pro natočení společného duetu. Buckingham tak naváže na megahvězdy světového popu v čele s Christinou Aguilerou nebo Shakirou, které si interpret v minulosti na své skladby pozval.

Kromě duetu by úřadující slovenská stříbrná slavice měla údajně zahájit dlouhodobou spolupráci s Pitbullovým labelem Mr. 305 Inc. Zpěvačka chystá v rámci propagace svého prvního celosvětového singlu také velké radio turné, o čemž jsme již informovali.

Rodačka z Curychu už v USA s rodinou nějakou dobu žije a studuje, povinnosti spojené s propagací své tvorby v zámoří by tedy pro ni neměly být problém. Už takto se popová hvězda domácího mainstreamu v českých a slovenských končinách objevovala jen zřídka, pokud se jí podaří výrazněji prosadit v zahraničí, možná ji u nás uvidíme ještě méně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY