Lady Gaga strhává pozornost: únik duetu s Cher, rekordy digitálních prodejů a v září nová hudba

15.08.2013 12:25 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga
© facebook.com/ladygaga
Lady Gaga se nadále potýká s hackery. Kvůli úniku částí singlu "Applause" musela být velkolepá premiéra očekávané novinky o týden přesunuta, před nedávnem už svět slyšel kompletní demo songu "Aura"/"Burqa". Nyní po internetu koluje další dosud neslyšený kousek popové megahvězdy.

Nejedná se však tentokrát o song z nadcházejícího alba "ARTPOP", ale o duet s Cher "The Greatest Thing", který měl být původně zařazen na desku sedmašedesátileté legendy. Skladbu napsala sama Gaga a už v roce 2011 společně s o dvě generace starší kolegyní také nazpívala. Plánovalo se, že duet poslouží jako pilotní singl novinkového alba Cher, které by mělo vyjít v září. Podle posledních informací ale skladba nakonec na desku zařazena nebude, protože se Mother Monster nelíbila její finální verze. Link na uniklou píseň v rámci respektování autorských práv přikládat nebudeme.

Příznivci popové divy si mezitím mohou vychutnávat nový singl "Applause" a těšit se na premiéru videoklipu, která proběhne v pondělí 19. srpna v pořadu "Good Morning America" a přímý přenos se bude vysílat na Times Square v New Yorku, kde již nyní běží na velkoplošné obrazovce slavnostní odpočítávání. Zpěvačka zároveň s novinkou vystoupí 25. srpna na předávání cen MTV Video Music Awards. Další nové písně představí už 1. září, kdy se objeví na iTunes festivalu v Londýně. Na svém Twitteru interpretka uvedla, že návštěvníci uslyší rovnou hodinu nové hudby. Zatím však není jasné, zda se bude jednat o novinky z jejího alba "ARTPOP". Z celé akce se prý bude vysílat i živý stream.

Nový singl mezitím již krátce po svém odhalení sklízí úspěchy ve světových hitparádách, nedlouho po uvedení na iTunes raketově vystřelil na první příčky ve více než padesáti zemích včetně České republiky, pod návalem předobjednávek listopadového počinu "ARTPOP" se otřásají i albové iTunes žebříčky. Již za pouhých dvanáct hodin od vydání se song "Applause" stal nejrychleji distribuovanou skladbou roku 2013, když se ho prodalo přes milion a půl digitálních kopií. Zmiňovaná deska se stala nejvíce předobjednávanou deskou v historii, dosavadní rekord držela Madonna. Bez ohledu na to, co si kdo myslí o tvorbě Lady Gaga, jedno superhvězdě současného popu upřít nelze: návrat na hudební scénu se jí povedl monstrózním způsobem.

Umělkyně momentálně bojuje o nejvyšší pozice se svou kolegyní Katy Perry. A jak zatím jejich vzájemné měření sil vypadá? Zatímco Lady G. ovládá Evropu, Perry se daří více v Americe. Absolutní čísla celosvětových prodejů ale prozatím vyznívají lépe pro Gaga, která k "Applause" už představila také lyric video (níže). Obě dámy však vzájemné soupeření berou s nadhledem a vzkazují: "Stop dramatům, start hudbě."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY