Poslechněte si "Applause" Lady Gaga

12.08.2013 19:36 - Josef Martínek | foto: Lady Gaga

Lady Gaga - Applause
© twitter.com/ladygaga
Všechny příšerky se dočkaly, Lady Gaga dnes vydává svůj vysoce očekávaný singl "Applause" z alba "ARTPOP", které má podle jejích slov 11. listopadu změnit pop music. Stalo se tak o týden dříve, neboť kousky songu začaly postupně unikat na internet. A protože Mother Monster nechtěla přijít o premiéru s velkými fanfárami, okamžitě zareagovala.

Umělkyně se nebojí vytáhnout svou novou zbraň ve stejný den jako její kolegyně Katy Perry, která dnes vydala novinkový singl "Roar". Schyluje se tak k nemilosrdnému souboji dvou veleúspěšných zpěvaček, který tímto krokem dostává zcela nový náboj. O čela hitparád se totiž oba singly pobijí ve stejný týden. Zatímco Katy ve svém pilotu vsadila na strategii "nic nepokazit", Gaga se riskovat nebojí a přichází s energicky znějícím songem, kterému nechybí experimentálnost, drajv a moderní zvuk.

Producentem singlu je opět DJ White Shadow, který už se sedmadvacetiletou divou v minulosti mnohokrát spolupracoval. Poprvé živě song zazní na předávání cen MTV Video Music Awards, v New Yorku tak své novinky 25.srpna představí jak Gaga, tak Perry. A která vás svým singlem zaujala více? Preferujete sázku na jistotu nebo odvážné tahy?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY