Americká kapela Lifehouse to balí. Alespoň na čas

03.08.2013 12:03 - Vojtěch Drobík | foto: facebook interpreta

Lifehouse
© air1.com
Smutné zprávy v souvislosti s fungováním kalifornských Lifehouse se dostalo všem fanouškům v druhé polovině července. Frontman Jason Wade na facebookovém profilu amerického seskupení totiž oznámil, že kapela si dává na čas pauzu mimo jiné z důvodu soustředění se na sólové počiny jednotlivých členů. Rozpad skupiny však striktně odmítl, čímž vyvrátil všechny fámy, jež se poslední dobou nesly internetem.

"Bez toho aniž bych byl příliš upovídaný, mi dovolte vám všem poděkovat za to, že jste byli s námi celou tu dobu a zároveň vás ujistit, že se nerozpadáme. Lifehouse jsou pevní, takřka jako rozšíření mé vlastní rodiny."

"Nahráli jsme šest alb, natočili bezpočet videí a v rámci turné najezdili miliony mílí. Zbytek kapely stejně jako já momentálně pracuje na svých vlastních projektech, tudíž z hlediska tvůrčí činnosti je pro každého z nás ideální čas na pauzu," nechal se slyšet zpěvák. Následně dodal, že již brzy se dočkáme sólového alba: "Pracuju na nové nahrávce, na které jsem se podílel z velké části takřka sám, kromě ní je v plánu i další deska. Více informací zveřejním v průběhu nadcházejících týdnů."

Wade se v dopisu na rozloučenou odvolával mimo jiné na poslední nahrávku "Almería", která ač sklidila vcelku pozitivní hodnocení hudebních kritiků, kvůli odlišnému zvuku reakce fanoušků byla vcelku odměřená, což se podepsalo i na umístění v americkém Billboardu. Deska se vyšplhala nejvýše na pětapadesátou příčku znamenající pro Kaliforňany doposud nejhorší umístění v rámci albového žebříčku. K lepším prodejním výsledkům pánům nepomohl ani pilotní singl "Between The Raindrops", na němž hostovala britská zpěvačka Natasha Bedingfield.

Lifehouse vydali za svou čtrnáctiletou kariéru celkem šest studiových alb. Vůbec první singl "Hanging By A Moment" se stal za oceánem největším hitem za rok 2001, kdy překonal i baladu "Fallin'" Alicii Keys. Mezi další úspěšné skladby lze zařadit "You And Me" z eponymní desky či "First Time", jež zastávala post pilotního singlu čtvrtého počinu "Who We Are".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY