Lady Gaga vystoupí s novým singlem "Applause" na MTV Video Music Awards

29.07.2013 17:21 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga - Applause
© twitter.com/ladygaga
Příznivci americké excentrické zpěvačky Lady Gaga už pomalu odpočítávají dny, kdy jejich idol vydá svůj novinkový song "Applause" z očekávaného alba "ARTPOP". Premiéra pilotního singlu je naplánovaná na 19. srpna. Hned o šest dní později zazní skladba poprvé živě, a to na předávání cen MTV Video Music Awards 2013. K oficiálnímu odtajnění názvu a coveru singlu došlo v neděli 28. července na sociálních sítích.

O názvu nového singlu se spekulovalo několik dní. Gaga se totiž nechala vyfotit při navrhování jeho obalu. Na obrázku byl uveden datum 19. 8. 2013 (tedy den vydání singlu) a název "Applause". Podobná fotografie byla pořízena i na nedávném natáčení videoklipu, kde je na klapce uveden stejný název písně. Definitivní potvrzení informace o názvu singlu přišlo od zpěvačky na jejím Twitteru, kde zároveň oznámila, že ve stejný den, kdy skladba vyjde, budou zahájeny také předobjednávky nového alba "ARTPOP"

Fotografie pro cover byla pořízena na konci natáčecího dne jejího chystaného videoklipu k nové písničce. "Je to na konci noci po skončení show…když se na to podívám, tak vidím, že je tam touhla po potlesku. Vidím, že je tam prázdnota, která uniká na jeviště, uniká také sám umělec, že umění je něco, co se před našimi zraky stává něčím jiným. Něčím více lidským, upřímnějším," uvádí majitelka mnoha hudebních ocenění, která něco málo prozradila i o očekávaném singlu: "Řeknu vám, že je to velká zábava. Je to plné štěstí, protože to, co v podstatě v písni říkám je, že žiju pro potlesk.

Informace o vystoupení sedmadvacetileté popové divy na udílení cen MTV byla očekávána už delší dobu. Teprve před několika dny však hudební televize účast Lady Gaga oficiálně potvrdila. Zpěvačka se svým číslem vrátí na pódia po více než šesti měsících od únorové operace kyčle. Mezi nominovanými interprety však letos Mother Monsters chybí, důvodem je fakt, že v uplynulém roce nezveřejnila žádný videoklip.

Stalo se zvykem, že účasti nejvýdělečnější celebrity do třiceti let na předávání cen MTV bývají něčím speciální. V roce 2009 šokovala Gaga veřejnost krvavým představením se svým tehdejším singlem "Paparazzi". O rok později si rekordních osm sošek vyzvedla v dnes už legendárním oděvu z masa. Při ročníku 2011 zase na vyhlášení přišla v přestrojení za své mužské alter ego, tedy jako Joe Calderon. Loni Stefani Germanotta na Video Music Awards chyběla, což někteří považují za jeden z důvodů nízké sledovanosti posledního ročníku. Mnozí si tedy kladou otázku, s čím přijde novodobá královna popu letos.

Třetí studiové album Lady Gaga (nepočítáme-li reedici "The Fame Monster") se k fanouškům dostane již 11. listopadu. Zpěvačka, která se nově prezentuje černými vlasy, další deskou naváže na dosud poslední počin "Born This Way" z roku 2011, jehož se celosvětově prodalo více než šest milionů kopií. Jízdní řád "ARTPOP" éry je tedy konečně znám a nyní už nezbývá nic jiného, než čekat, zda Lady Gaga skutečně za svůj nový materiál sklidí aplaus, jak napovídá název pilotu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY