Anna K. rozjíždí další kampaň v boji proti rakovině prsu

28.07.2013 10:08 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Anna K.
© annakprotirakovineprsu.cz
Už s druhým projektem na pomoc v boji proti rakovině prsu přichází Anna K.. Na tři roky starou kampaň "Chceš žít jako já?" navazuje populární zpěvačka iniciativou nazvanou jednoduše "Anna K. proti rakovině prsu".

Pro propagaci snahy o snížení dopadu zákeřné nemoci byly zřízeny i nové webové stránky. Čtenářky se na nich dozví mnoho důležitých informací týkajících se nádorového onemocnění. Tvůrci webu uvádí například varovná čísla spojená s chorobou, příčiny nemoci nebo tipy ohledně prevence i případné léčby. Ke kampani vznikl také krátký spot, o jehož režii se postaral Tomáš Mašín, s námětem přišla Tereza Svěráková. Video si můžete přehrát níže.

Osmačtyřicetiletá poprockerka doufá, že její známé jméno pomůže rozšířit důležité informace a zároveň zvýšit prevenci českých žen: “Chtěla bych, aby tahle kampaň oslovila všechny ženy a je mým velkým přáním, aby šly a nechaly se vyšetřit. Nejlépe hned a pak pravidelně! Aby nečekaly, až je na vyšetření někdo pošle. Je to můj osobní vzkaz a taky životní zkušenost, která je varováním. Zabere to pár minut a ta krátká chvíle, kterou si věnujete, Vám může zachránit život!“

Podle výsledků ankety Český slavík pátá nejpopulárnější česká zpěvačka onemocněla nádorem prsu v roce 2009. Nějakou dobu se snažila svůj zdravotní stav před veřejností tajit, nakonec se však rozhodla sama médiím informaci o těžkém životním období oznámit. Rodačka z Vrchlabí tehdy mnohé překvapila svou přímočarostí, když se nechala v době, kdy absolvovala chemoterapie, vyfotit s holou hlavou. Po dvouleté léčbě svůj boj vyhrála a natočila album "Relativní čas", které vyšlo v roce 2011. Právě na dosud poslední studiové nahrávce, jež obsahovala i hit "Píseň o slzách", všechny nově načerpané zkušenosti zúročila a sklidila za desku dvě ocenění v hudební anketě Žebřík.

V současnosti se Lucianna Krecarová kromě bohulibé činnosti v rámci své nové kampaně věnuje i vlastní hudební kariéře. Na podzim vyrazí na své úplně první akustické turné, během kterého objede deset měst v České republice. Praha uvidí absolventku zdejší konzervatoře dokonce dvakrát. A právě na obou pražských vystoupeních by se měl představit i speciální host, zpěvák Gary Stringer z britské kapely Reef.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY