Jay-Z se dočkal: v Británii má nejprodávanější album

18.07.2013 08:36 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Snažil se o to již několikrát, povedlo se ale až nyní. Novinka "Magna Carta Holy Grail" byla minulý týden v Británii nejprodávanější. Mezi singly se na trůn vrací "Blurred Lines" Robina Thickeho, který se už příští týden zařadí mezi miliónové singly.
Robin Thicke - Blurred Lines
© facebook interpreta
Po menší pauze se na vrchol singlového žebříčku vrací hitovka "Blurred Lines", kterou nahrála trojice Robin Thicke, Pharrell Williams a T.I.. Ke svým již tak vysokým prodejům přidala skladba tento týden dalších více než osmdesát tisíc kusů, a atakuje tak hranici jednoho miliónu. Už teď je tedy jasný, že poté, co se před dvěma týdny přes magickou hranici přehoupl singl "Get Lucky" od Daft Punk a Pharrella Williamse, se příští týden rozšíří milionové hity o další, který taktéž vyšel ze spolupráce s talentovaným Williamsem.

Nejvýše umístěnou novinku najdeme na třetím místě. Se singlem "Reload" je tam člen Swedish House Mafia Sebastian Ingrosso. Se spolupráci na novince souhlasil i nejpopulárnější australský DJ Tommy Trash, vokály nazpíval John Martin, jehož hlas se objevil i v "Save The World" a "Don't You Worry Child" již zmiňovaných Swedish House Mafia.

Britský band Lawson navazuje na úspěch svých předešlých singlů ("When She Was Mine", "Taking Over Me" a "Standing In The Dark"), které se stejně jako aktuální novinka "Brokenbearted" umístily v nejprodávanější desítce. Nejnovější singl, ve kterém je i hlas rappera B.o.B. debutuje na šestce. V březnu mladá Iggy Azalea vydala první singl "Work", který byl v britské hitparádě na sedmnácté pozici, o několik měsíců později startuje na třináctce s "Bounce" a v záloze má připravený jak třetí singl "Change Your Life", tak rovnou celou desku "The New Classic", jež vyjde v září. Na jednadvacáté příčce je potom novinka Katy B "What Love Is Made Of", o tři místa níže Jay-Z, Justin Timberlake a jejich "Holy Grail".

    Top 10 - singly:
  1. Robin Thicke feat. TI and Pharrell Williams - Blurred Lines
  2. John Newman - Love Me Again
  3. N Sebastian Ingrosso feat. Tommy Trash, J Martin - Reload
  4. Icona Pop - I Love It
  5. will.i.am - Bang Bang
  6. N Lawson feat. B.O.B - Brokenhearted
  7. Naughty Boy feat. Sam Smith - La La La
  8. Passenger - Let Her Go
  9. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  10. Jason Derulo - The Other Side

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Jay-Z - Magna Carta Holy Grail
© facebook interpreta
Americký rapper Jay-Z se konečně dočkal. Zatímco doma sbírá první místa v albových žebříčcích už od minulého tisíciletí, v Británii se mu to podařilo až nyní. Je to zároveň jeho první deska, která se dostala do top 3. Před dvěma lety bylo sice třetí album "Watch The Throne", to ale repper natočil společně s kolegou Kanye Westem. Aktuální novinka "Magna Carta Holy Grail" tak dosáhla nejen na bedny, ale rovnou na stupínek nejvyšší. Dopomohla k tomu určitě i skvělá sestava hostů, mezi kterými nechybí Frank Ocean, Rick Ross, v současnosti jeden z nejžádanějších zpěváku Justin Timberlake nebo rapperova manželka Beyoncé.

Na druhém místě najdeme album "Time" Roda Stewarta, jehož prodeje se zvedly hlavně díky odvysílání dokumentu o jeho životě "Imagine: Can't Stop Me Now". Na trojku se vrací "All The Little Lights" Passengera. Čtvrtý je tento týden Michael Bublé s "To Be Loved" a pátí minulí vítězové Mumford And Sons a jejich úspěšné "Babel".

Kromě prvního místa najdeme tento týden další novinku až na dvaačtyřicátém místě. Se stejnojmennou deskou se tam usadila Ciara. Postup z třicáté na dvanáctou pozici slaví rockeři Imagine Dragons s debutem "Night Vision". Po oznámení nového singlu "Take Back The Night", který bude součástí druhé části alba "The 20/20 Experience", se právě jeho první díl vyšplhal o dvanáct míst na osmadvacítku.

    Top 10 - alba:
  1. N Jay-Z - Magna Carta Holy Grail
  2. Rod Stewart - Time
  3. Passenger - All The Little Lights
  4. Michael Bublé - To Be Loved
  5. Mumford And Sons - Babel
  6. Tom Odell - Long Way Down
  7. Rudimental - Home
  8. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
  9. Jake Bugg - Jake Bugg
  10. Daft Punk - Random Access Memories

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY