Lady Gaga vydá "ARTPOP" v listopadu, singl už v srpnu

12.07.2013 10:14 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Lady Gaga
© facebook.com/ladygaga
Příšerky se dočkaly: Lady Gaga téměř rok od oznámení názvu svého nového alba prozradila fanouškům, kdy si jej budou moci opatřit. Přetlak způsobený velkým očekáváním se uvolní 11. listopadu, kdy se "ARTPOP" dostane mezi posluchače. Poprvé se tak nestane pouze ve formě fyzické kopie nebo její digitální verze, ale také v podobě aplikace.

Americká interpretka avizovala svůj záměr distribuovat nahrávku neotřelým způsobem už před mnoha měsíci, nyní odtajnila první detaily v prohlášení, které spolu se svou novou fotkou umístila na svůj facebookový profil.

"Aplikace vyvinutá TechHAUS, technologickou odnoží Haus Of Gaga, je sama o sobě hudebním a vizuálním inženýrským systémem, který propojuje hudbu, umění, módu a technologii s novou celosvětovou interaktivní komunitou 'the auras'," začíná stále trochu záhadný popis aplikace a dále pokračuje: "Zatímco proměníme zkušenosti lidí se sociálními médii, přineseme ARTkulturu do POPu v převrácené warholovské výpravě."

Stále nejste moudřejší? Nic si z toho nedělejte, celý text se nese v tomto neurčitém duchu, přesto ale nabízí další důležité datum - 19. srpen. V tento den se milovníci excentrické zpěvačky po roce a půl dočkají nového singlu. Ten zatím nemá jméno, ale dá se předpokládat, že se mezi posluchače dostane ještě o něco dříve.

Lady Gaga svým nečekaným oznámením přerušila ticho, které ji obklopovalo od doby, co byla nucena zrušit zbytek svého turné a věnovat se rehabilitaci po náročné operaci kyčelního kloubu. Původně měla novinka "ARTPOP" vyjít již koncem loňské zimy, zdravotní komplikace ale veškeré hudební aktivity sedmadvacetileté interpretky zastavily. Kromě čtvrté studiovky nyní připravuje i jazzové album s Tonym Bennettem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY