Festival Pohoda se už blíží

04.07.2013 08:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bažant Pohoda
© facebook interpreta
Ve dnech 11. - 13. července na trenčínském letišti proběhne tradiční multikulturní festival Bažant Pohoda 2013, přičemž jeho sedmnáctý ročník má program opět nabitý zvučnými jmény.

Organizátorům se částečně splnil promotérský sen, kdy na festival zavítá frontman Radiohead Thom Yorke se svým aktuálním projektem Atoms For Peace, ve kterém s ním hrají i další respektovaní hudebníci v čele s baskytaristou Flea z Red Hot Chili Peppers. Lákadly budou jistě i koncerty australské ikony Nicka Cavea & The Bad Seeds a americké skupiny The Smashing Pumpkins. Návštěvníky určitě potěší, že poslední dvě jmenované kapely odehrají devadesátiminutová vystoupení, Atoms For Peace dokonce plánují hrát až dvě hodiny. "S tak velkými kapelami přichází i náročné technické požadavky, což je pro nás velkou výzvou. Diváci se můžou těšit i na špičkové videoprojekce, které si s sebou přiveze vícero interpretů," říká za produkci festivalu Martin Andráš.

Bažant Pohoda 2013
© facebook interpreta
Dohromady vystoupí na festivalu 129 hudebních interpretů, od DJů až po velké orchestry vážné hudby, představí se několik desítek spisovatelů i výtvarníků. Na programu je třináct divadelních představení, mnoho diskuzí na různá společenská témata i široký výběr z filmové tvorby, od krátkých dokumentů po hollywoodské trháky. Na závěr festivalu bude odsloužena už tradiční ekumenická bohoslužba.

"Nemůžeme se dočkat příchodu na trenčínské letiště a na okamžik, kdy festivalový areál ožije příchodem návštěvníků. Děláme vše pro to, aby zažili umělecky silné dny. Jsme přesvědčeni, že jsme sestavili nejsilnější program v naší festivalové historii," konstatuje ředitel festivalu Michal Kaščák.

Nick Cave
© nick-cave.com
Program bude probíhat na šesti hudebních pódiích, v dětském parku a dalších devíti scénách. Generální partner Zlatý Bažant zastřeší hlavní Bažant stage, druhá open air stage bude nést jméno hlavního partnera Orange, tradiční taneční aréna v osmisloupovém stanu Kayam bude tento rok nést název Space Aréna SLSP. Ve stanu Kayam budou působit i oblíbený Nay Tanečný dom nebo Daylong Kids Park, Zastoupení Evropské komise na Slovensku zastřešuje oblíbený klub na letišti - EUrópa stage.

Novinkou bude Red Bull Tour Bus s pódiem přímo na střeše speciálně upraveného autobusu. Poprvé se na Bažant Pohodě představí i největší slovenské internetové knihkupectví Martinus.sk, které sa stalo garantem Literárního stanu. Na letišti budou fungovat i další scény - v Dobrej krajine, Dobrej kaviarni, KC Dunaj & V4 nebo stanu .týždeň se bude převážně diskutovat, Bažant Kinematograf nabídne výběr zajímavých filmů. Návštěvníci se mohou těšit na speciální Silent Disco a Silent Movie v Red City a DJové budou návštěvníky bavit i v prostorech Orange Roller Disca. Nebude chybět ani Rádio(aktívna zóna)_FM, odkud bude Rádio_FM vysílat živě nejen své pořady, ale i akustická vystoupení některých interpretů festivalu.

I tento rok bude na letišti dostatek chemických toalet - 500 klasických toi toi toalet a 20 dalších speciálních pro vozíčkáře, ale i 174 splachovacích záchodů a 156 sprch s teplou vodou. Stejně jako loni budou pro návštěvníky připraveny i dezinfekční gely na ruce nebo opalovací krémy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY