David Gilmour se chystá nahrát novou desku

29.06.2013 14:13 - Roman Výmola | foto: facebook interpreta

David Gilmour
© facebook interpreta
Legendární britský kytarista a člen dnes již zřejmě nefunkční skupiny Pink Floyd David Gilmour se prý chystá natočit nové album. Řekl to v rozhovoru pro server High50.com koproducent prozatím posledního Davidova alba Phil Mazanera. O této novině se zmínil jen tak na okraj a nic bližšího prozatím neuvedl

David vydal první sólovou desku již 26.května 1978 a pojmenoval ji prostě "David Gilmour". Stalo se tak v období, kdy již ve skupině houstla atmosféra, Roger Waters bral její členy jen jako svoje doprovodné muzikanty a jen minimálně je nechával podílet se na tvorbě. V tu dobu už za sebou měli úspěšnou trilogii "Dark Side Of The Moon", "Wish You Were Here" a "Animals". Toto sólové album bylo dle kritik a fanoušků sice velice povedené, ale ne zrovna úspěšné, co se prodejnosti týče. Až po dlouhých letech 17. listopadu 2000 dosáhlo ocenění zlatá deska. Druhá sólovka vyšla o šest let později pod názvem "About Face".

Doufejme, že tato zpráva nebude jen planý poplach a nově vydané, v pořadí čtvrté album bude stejně dobré jako to zatím poslední, které vyšlo již před dlouhými šesti lety v roce 2006 pod názvem "On An Island".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY