Kurt Vile a The Violators předvedou českému publiku nové dílo

15.06.2013 06:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kurt Vile & The Violators flyer
© facebook interpreta
S novým albem "Wakin on a Pretty Daze" se do Prahy vrací americký kytarista Kurt Vile s doprovodnou skupinou The Violators. Jeden z nejnadějnějších písničkářů současnosti přináší zdravý závan minulosti, šedesátá léta jasně připomene i jeho bujná hříva 17. června vystoupí v pražském Lucerna Music Baru spolu s Please The Trees se stále ještě aktuálním albem "A Forest Affair".

Nadšený hudební tisk ho bez okolků rovnou přirovnává k takovým jménům hudební historie, jako jsou Neil Young, Lou Reed nebo Bruce Springsteen, a dlužno dodat, že jeho uvolněné a přirozeně hitové písně tomuto zdánlivě odvážnému tvrzení dávají za pravdu. Výtečně přijaté album "Smoke Ring for My Halo" z roku 2011 připomene nejen zmíněné rockové velikány, ale také zlaté období amerického alternativního rocku na začátku devadesátých let minulého století. Kurt Vile předskakoval na comebackovém turné Pavement, ale doby, kdy zahříval pódia pro slavnější kolegy, jsou dávno minulostí. Nová deska, která vychází 9. dubna na věhlasném labelu Matador, je již dopředu avizována jako jedna z událostí letošního roku a Kurt Vile ji představí také na významných evropských festivalech Primavera Sound a Field Day.

Vstupenky v hodnotě 300 Kč jsou v prodeji v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal (+ obvyklé poplatky), na webových stránkách a v pokladně Lucerna Music Baru a v obchodě Rekomando. Zbylé vstupenky budou v prodeji v den koncertu na místě za 400 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY