Mimořádná linka Praha - New York

13.06.2013 19:58 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Alicia Keys vystoupila v Praze v rámci svého turné "Set The World On Fire". Jako předskokan vystoupil držitel Grammy, americký zpěvák s mexickými kořeny Miguel. Společně vytvořili nezapomenutelný večer pro hudební nadšence, během kterého zazněly hity jako "Empire State Of Mind", "Fallin'" i aktuální "Girl On Fire".

Live: Alicia Keys

místo: O2 Arena, Praha
datum: 12. června 2013
setlist: Streets Of NY (Intro), Karma, You Don't Know My Name, Tears Always Win, Listen to Your Heart, Like You'll Never See Me Again, A Woman's Worth, Diary, Un-Thinkable (I'm Ready), Try Sleeping with a Broken Heart, Fallin', I'll Be There for You/You're All I Need to Get By (Marvin Gaye cover), When It's All Over, Unbreakable, Doesn't Mean Anything, Brand New Me, Not Even the King, If I Ain't Got You, No One, New Day, Girl on Fire, přídavky: Empire State of Mind
Fotogalerie

Alicia Keys, O2 Arena, Praha, 12.6.2013
© Petr Klapper / musicserver.cz
Alicia Keys patří mezi nejúspěšnější pop divas současnosti. Rozdíl mezi přepíč... přeplácanými show Madonny, Rihanny a dalších umělkyň z první fronty žebříčků je, že Alicia nezapomíná na to hlavní - na hudbu. Velké pódium si podmaní sama s pomocí vokalistů a kapely, a neobrací tak pozornost na pojízdný cirkus, který z halových show většina hvězd vytvořila, jen aby si nikdo nevšiml, že jim z hrdla vychází horký vzduch.

Alicia se ukázala s "brand new" krátkým sestřihem, který skvěle ladil ke skladbě "Brand New Me" z posledního alba "Girl on Fire". Celá show však začala starším hitem "New York", který doprovázely projekce města na plátně. Kromě projekcí byla show spíše minimalistická a vystoupení by skvěle fungovalo i jako klubové turné. I sama Alicia za večer vystřídala více klavírů než kostýmů a předvedla skvělou spolupráci s kapelou i vokalisty.

Ondřej Bartoš ze Sixin o Miguelovi

Miguel je americký zpěvák s mexickými kořeny, který letos poprvé získal prestižní cenu Grammy. Včera vystoupil v pražské O2 aréně jako předskokan Alicii Keys, se kterou aktuálně projíždí Evropou na její tour "Set The World On Fire". Miguel patří ve světě k uznávaným a vyhledávaným interpretům, ačkoliv má na svém kontě pouze dvě alba "All I Want Is You "a "Kaleidoscope Dream". Bohužel v Čechách zatím pro širokou veřejnost není tolik známý a to se projevilo na atmosféře jeho setu.

Miguelův energický projev podpořený skvělou kapelou nabídl Praze špičku současné světové R'n'B produkce. Vrcholem jeho vystoupení byly dvě závěrečné písně. V pomalejší baladě "Candles In The Sun" Miguel představil svůj skvělý hlasový font. Závěrečný hit "Adorn", který mu vynesl zmiňovanou Grammy, si vysloužil největší potlesk z celého vystoupení.

Alicia Keys, O2 Arena, Praha, 12.6.2013
© Petr Klapper / musicserver.cz
Tour nazvaná "Set The World On Fire" reflektuje zpěvaččino poslední album, a kromě titulního hitu "Girl On Fire" z něj zazněly songy "Brand New Me", "New Day" či "Not Even the King". V setlistu samozřejmě nechyběly starší pecky "Fallin'", "If I Ain't Got You" a"No One". Na závěr zazněla podruhé hymna "Empire State of Mind", tentokrát i s virtuálním Jay-Z na obrazovce.

Alicia Keys, O2 Arena, Praha, 12.6.2013
© Petr Klapper / musicserver.cz
Zpěvačka odzpívala koncert s neuvěřitelným drivem a až na jedinou přestávku,kdy ji vystřídali její vokalisti s písní "I'll Be There for You" od Marvina Gaye, neslezla z pódia.Každý, kdo si na základní škole protrpěl nejednu klavírní besídku si vybaví, jaké utrpení bylo se zpocenými dlaněmi sednout před "plný" sál lidí, pokusit se roztřesenou rukou trefit na klávesu a co nejrychlej odtud zmizet. Alicia však s klavírem vyloženě flirtuje a každý tón si maximálně užívá. Její muzikálnost, ženská sebejistota a upřímná komunkace s publikem z ní udělaly hvězdu, jakou si zaslouží být. Plocha O2 arény tentokrát byla uzpůsobena výhradně k sezení, a i tak se zpěvačce podařilo celý dolní sektor zvednout ze židlí a roztancovat jej pod pódiem. Škoda jen, že v setlistu chyběl hit "Superwoman", tou totiž Alicia Keys bezesporu je.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY