Kanadská vláda podala žalobu na organizátory koncertu Radiohead

11.06.2013 18:51 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Radiohead
© Radiohead
16. června 2012 se před koncertem kapely Radiohead v kanadském Torontu zřítila vrchní část pódia. Incident po sobě bohužel zanechal tragické následky v podobě trojice zraněných a hlavně smrti třiatřicetiletého technika skupiny Scotta Johnsona.

Ministerstvo práce kanadské provincie Ontario proto podalo žalobu na společnosti Live Nation Canada, Live Nation Ontario Concerts GP, Optex Staging & Services a jednoho nejmenovaného technika, kteří podle nich porušili pravidla bezpečnosti práce. Toho si ovšem představitelé společnosti Live Nation Canada nejsou vědomi: "Jsme si absolutně jistí, že Live Nation a naši zaměstnanci udělali vše pro bezpečnost těch, kteří byli v blízkosti pódia v čase, kdy došlo k tomuto tragickému incidentu vedoucímu ke smrti Scotta Johnsona," uvedli v oficiálním prohlášení. Jestli mají pravdu, ukáže soud, který začne 27. června.

Samotní Radiohead následující koncert zrušili a na svoji webovou stránku pověsili toto vyjádření: "Jsme zdrceni ze ztráty Scotta Johnsona, našeho přítele a kolegy. Byl to úžasný člověk, vždy pozitivní, nápomocný a vtipný, velmi zručný a ceněný člen našeho koncertního týmu. Bude nám velmi chybět. Naše myšlenky jsou s jeho rodinou a blízkými." Po odložení dalších sedmi koncertů Radiohead poprvé vystoupili ve francouzském Nimes 10. července. Památku mrtvého Johnsona uctili sérií jeho fotografií na velkoplošné projekci v průběhu písně "Reckoner", kterou zahráli v závěru koncertu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY