Reznor znovu vrací úder. Novinka Nine Inch Nails je prý už hotová a vyjde letos

29.05.2013 19:44 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Nine Inch Nails
© nineinchnails.tumblr.com
Trent Reznor je ale tajnůstkář! Fanoušci americké formace Nine Inch Nails, v jejímž středu hudebník stojí, si tak alespoň nemůžou stěžovat, že by měli nouzi o příjemná překvapení. Začalo to už únorovým ohlášením návratu projektu zpátky na pódia.

Při té příležitosti se začalo opět spekulovat, zda a kdy se dočkáme také nového studiového materiálu. Několik zvěstí proběhlo už v minulých letech. Poslední aktualizace, které muzikant pustil do éteru ve spojitosti s odchodem basáka Erica Averyho (a samozřejmě příchodem staronového člena Robina Fincka), ale nemluvily zrovna pro brzké vydání následovníka pět let starého "The Slip".

"Kromě asi dvou skladeb nemáme nic nového, co bychom mohli na koncertech hrát. V tuhle chvíli není v plánu ani žádná nová nahrávka," říkal tehdy. To všechno ale jenom proto, aby v úterý přišel na tumblr skupiny s nečekaným prohlášením.

"V poslední době jsem vůbec nebyl upřímný, co se týkalo otázek na nový materiál. Celý rok jsem tajně a nepřetržitě pracoval s Atticusem Rossem a Alanem Moulderem na nové, dlouhohrající desce Nine Inch Nails. Je mi potěšením vám sdělit, že už je hotová a je opravdu zku*veně úžasná," nadšeně Reznor hovoří o osmém studiovém albu.

Dále vysvětluje, že comeback NIN nebyla žádná náhoda, ale souvisel právě s novými skladbami: "Tohle byl ten skutečný impuls, který stál za rozhodnutím dát dohromady novou kapelu a znovu koncertovat. Mé pokusy s filmem, How To Destroy Angels a další projekty podnítily mou kreativitu a rozhodl jsem se tuhle energii soustředit na další novou cestu Nine Inch Nails."

Zdá se tedy, že v roce 2013 se opravdu vyplatí být příznivcem Nine Inch Nails.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY