Spolupráce Eltona Johna s Queens Of The Stone Age se zrodila díky řidiči

31.05.2013 10:14 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Elton John
© facebook.com/EltonJohn
Již za pár dní je ohlášeno vydání alba "…Like Clockwork" kapely Queens Of The Stone Age, jedné z hlavních hvězd letošního festivalu Rock For People. Na desku si pozvala několik hostů a jednoho by na ní málokdo čekal. Sir Elton John se přitom k této spolupráci dostal skoro jako slepý k houslím.

Známý hitmaker si nedávno zamiloval nahrávku projektu Davea Grohla, Joshe Hommea a Johna Paula Jonese Them Crooked Vultures. Osobní řidič mu poradil, že jestliže se mu líbí tato hudba, měl by si poslechnout i Queens Of The Stone Age a neváhal mu je rovnou v autě pustit.

Řidičem totiž byl spolubydlící Joshe Hommea ještě ze studentských dob. Ihned na přístrojovou desku nadrásal Joshovo soukromé číslo a hned ho předal Johnovi. Ten také na nic nečekal, číslo vytočil, a když ho ve svém mobilu Homme uslyšel, nemohl uvěřit, že je to skutečný Elton John. Ten si stihl v ten samý den vystřihnout duet s Engelbertem Humperdickem a posléze si zahrál na piano s QOTSA. Zpěvem posléze doprovodil i skladbu "Fairweather Friends" z nové desky kapely.

Cesty osudu bývají klikaté a leckdy člověka dovedou tam, kde by to vůbec nečekal...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY