Podívejte se na "Changes" Support Lesbiens

15.05.2013 18:36 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Support Lesbiens
© facebook interpreta
Vůbec první videoklip nové sestavy Support Lesbiens vznikl k singlu "Changes". Že jeho natáčení nebyla procházka růžovým sadem, potvrzuje i režisér a autor scénáře Marek Škarpa: "Byl to doslova natáčecí maratón. Během tří dnů jsme vystřídali pět lokací napříč Prahou, použili desítky kostýmů... Když jsem psal scénář, počítal jsem rovnou s možností, že stihneme tak polovinu všech těch nápadů. Doteď jsem překvapený, že jsme to zvládli celé, včetně závěrečného překvapení - Karla Gotta."

Proč si formace zvolila právě tohoto režiséra, vysvětlil jediný původní člen kapely Hynek Toman následovně: "Marek Škarpa je spolu s fotografem Petrem Kurečkou autorem benefičního kalendáře Proměny pro nadaci Archa Chantal Poullain, jehož koncept je založen na přeměnách slavných českých osobností v zahraniční hvězdy, povětšinou hudební a filmové. Celý projekt Proměn se mi moc líbí, a když Marek přišel s nápadem využít tohoto námětu pro náš nový klip, který se shodou okolností jmenuje 'Changes (Změny)', byl jsem okamžitě pro."

Světové hvězdy tu samozřejmě nejsou naživo, ale prostřednictvím věrných převleků našich známých herců - Báry Hrzánové, Dany Batulkové a Petry Hřebíčkové. Svých rolí se zde zhostil i hudební publicista Honza Dědek a zpěvačka Martina Pártlová.

Kapela je stále na prahu nové kariéry. První živé vystoupení si odbude 25. května na charitativní akci Muzikanti dětem ve Velkém Meziříčí. Opravdovým prubířským kamenem pro ně ale zajisté bude role předskokana před americkými Bon Jovi, kteří mají svůj koncert v pražské Synot Tip Areně naplánován na 24. června. A pak už je čeká kolorit každého zpěváka či kapely - natáčení a živá vystoupení.

"Na říjen plánujeme vydání nového alba a na konec roku tři koncertní křty v Praze, Brně a Ostravě. Plánů je dost, takže práce také," potvrdil Hynek Toman.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY