Josef Malina, jeden ze zakladatelů Druhé trávy, vydává svůj debut "Časosběr"

21.05.2013 11:56 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Pepa Malina - Časosběr
© facebook interpreta
Nejmladší z trojice zakladatelů legendární Druhé trávy Josef Malina vydává své debutové album s názvem "Časosběr". Album připravoval pět let a třináct písní nahrával dva roky. Že si na celé nahrávce dal záležet, dokládá i fakt, že si do několika nahrávacích studií pozval čtyřiadvacet instrumentalistů z různých žánrů. Svoji muzikantskou stopu na albu zanechaly formace AG Flek, Druhá tráva, Buty, Cop či Čechomor. Nahrávka je stylově rozpažena od AG Fleku přes Jamese Taylora až po Marka Knopflera. Na albu si zazpíval i Robert Křesťan, Katka García, Petr Bende nebo Blanka Táborská.

"Znám Pepu od malička a s úžasem jsem sledoval, jak z malého bratra Luboše Maliny vyrůstá skvělý muzikant. Hráli jsme spolu na mnoha deskách Druhé trávy a mám ho rád i osobně. Necítil jsem tedy žádnou pochybnost, když mne požádal, abych zazpíval na jeho albu," řekl Křesťan. A proč zrovna název "Časosběr", to objasňuje sám Josef Malina: "Jsem amatérský fotograf a časosběr je právě jedna z fotografických technik, kdy se fotky snímají v delším časovém úseku a později se dávají dohromady v jeden celek. Stejně tak je to s moji deskou."

Tracklist alba je následující: Jen málo, Letím, Romantická, Buď tu se mnou, Závodník, This House Ain't No Home, Heartbreaking, Answers to My Questions, O prázdninách, Časosběr, Na zahrádce, Ve větru, Zkopečka do Bražce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY