Příčina úmrtí Jeffa Hannemana ze Slayer byla odhalena. Upil se k smrti

13.05.2013 10:38 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Slayer - Hanneman
© Last.fm
Američtí thrashmetalisté Slayer oznámili na svých webových stránkách pravou příčinu nedávného úmrtí svého zakládajícího člena, kytaristy Jeffa Hannemana. Oproti původním zprávám spekulujícím o následcích pavoučího kousnutí je skutečný stav věcí daleko prostší: Hanneman zemřel na selhání jater v důsledku cirhózy způsobené alkoholismem.

Stanovisko uvádí, že jeho zdraví bylo silně podlomeno i nekrotizující fasciitidou způsobenou kousnutím jedovatého pavouka, které kytarista utrpěl před dvěma lety. Podle kapely však Jeff ani jeho nejbližší okolí neměli až do nedávné doby o skutečném, fatálním stavu jeho jater ponětí.

Zbylí členové Slayer tak dementují spekulace, že by Hanneman byl v pořadníku pacientů čekajících na transplantaci tohoto orgánu. Naopak, až do chvíle, než byl několik dní před svou smrtí hospitalizován v nemocnici, se jeho stav na první pohled lepšil. Hudebník se údajně těšil a chystal na nahrávání nové desky.

Slayer také potvrdili, že koncem května se uskuteční velká veřejná akce na Jeffovu počet. Skupina zároveň nehodlá pověsit nástroje na hřebík. a plánované koncertní turné se uskuteční podle plánu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY