Ve Švédsku bylo otevřeno muzeum Abby

09.05.2013 16:14 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Abba
© abbaofficial.wordpress.com
Hlavní město Švédska Stockholm žije v těchto dnech díky mistrovství světa hlavně hokejem, ani fanoušci hudby však nepřijdou zkrátka. Otevírá se tu totiž muzeum patrně nejslavnější hudební kapely, co kdy tato země měla. ABBA byla známá svými zajímavými pódiovými kostýmy a nejeden z nich si budou moci prohlédnout i návštěvníci tohoto muzea. Nechybí ani mnohé další cenné relikvie a dokonce samotní členové formace v podobě hologramů, se kterými je možno si zazpívat a zatancovat.

Jedna z členek Agnetha Fältskog 13. května vydá své comebackové album "A" a u této příležitosti se začaly znovu vířit spekulace o možném návratu skupiny na pódia. Rázně je však právě u příležitosti otevření muzea utnul Björn Ulvaeus."Všichni víte, že jsme se nikdy nedali znovu dohromady. Rád bych využil této příležitosti k tomu, abych oznámil, že tomu tak nebude ani v budoucnosti," prohlásil dle agentury Reuters.

Za rok to bude čtyřicet let, co toto seskupení dvou kdysi manželských párů prorazilo díky písni "Waterloo" na soutěži Eurovize. Po necelých deseti letech a rozpadu obou manželství ukončila činnost i samotná kapela. Její sláva ale do dnešního dne neopadla. Důkazem je na 370 milionů prodaných desek, muzikály a stále větší množství kapel čerpajících z odkazu těchto legendárních Švédů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY