Spice Girls končí s neúspěšným muzikálem. V červnu bude odehráno poslední představení

03.05.2013 08:59 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Spice Girls
© thespicegirls.com
Zazvonil zvonec a pohádky je konec: není to ani rok, co se v Londýně po čtyřech letech opět sešly kamárdky na život a na smrt ze Spice Girls, aby s velkou slávou oficiálně oznámily, že se chystá muzikál "Viva Forever'" založený na jejich skladbách. Výběr tvůrců, kteří mají za sebou také extrémně úspěšné představení a později i film "Mamma Mia!", naznačoval, že by se znovu mohlo podařit převést profláklé popové hity na prkna divadla. První květnový den však vyšlo najevo, že celá taškařice putuje do propadliště dějin.

"S těžkým srdcem jsem musela učinit toto těžké rozhodnutí a oznámit na 29. června konec muzikálu 'Viva Forever!', původní show, která byla požehnána tím nejúžasnějším obsazením, jež West End nyní nabízí a kterou hraje divadlo The Piccadilly. I přes všechna úžasná obecenstva, extrémně pozitivní ohlasy a potlesky ve stoje po každém představení od publika složeného z rodin a přátel, kteří si užívali skvělé večerní zábavy, zkrátka nedokážeme show dále udržet v chodu," uvedla producentka Judy Craymer na facebookových stránkách představení.

Kritická veřejnost však v době premiéry s Judy příliš nesouhlasila. Naopak - představení dokonce nazvala slovem katastrofální. Přesto se hrálo sedm měsíců a původně bylo oznámeno, že show byla pro velký úspěch prodloužena až do roku 2014. Jak se ukázalo, byla to jen snaha producentů nalákat ke koupi lístků více diváků, poloprázdné hlediště totiž svědčilo naopak o velice malém zájmu.

Ještě před časem se samotné Spajsky snažily představení z prostředí talentových soutěží propagovat novou řadou koktejlů, ovšem ani to nepomohlo. Podle informací deníku Daily Mail proto celý projekt končí se ztrátou sto padesáti milionů korun.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY