Po dvaceti letech zvítězil v britské albové hitparádě David Bowie

18.03.2013 08:30 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Albovou hitparádu v Británii tento týden ovládli staří dobří interpreti. Druzí jsou Bon Jovi, vítězem David Bowie, jehož deska "The Next Day" je dokonce nejrychleji prodávaným albem letošního roku. Mezi singly se vrcholu pořád nechce vzdát Justin Timberlake.
Justin Timberlake - Mirrors
© facebook interpreta
Nadvláda Justina Timberlakea v Británii pokračuje i v tomto týdnu. Singl "Mirrors" z právě vycházejícího alba "The 20/20 Experience" je už třetí týden na vrcholu hitparády. Na druhé místo se se svým charitativním singlem "One Way Or Another (Teenage Kicks)" vrací One Direction. Balada "Just Give Me A Reason" se po několika týdnech snažení konečně dočkala umístění v nejlepší trojce, a stala se tak nejúspěšnější skladbou z aktuální desky "The Truth About Love" od Pink.

S novinkami se to tento týden moc nerozjelo. Tou nejvýše umístěnou je "Boomerang", singl z chystaného druhého alba americké zpěvačky Nicole Scherzinger. Jde o jeden z nejúspěšnějších singlů zpěvačky, před dvěma lety to Nicole s "Right There" dotáhla na trojku, s "Don't Hold Your Breath" dokonce na vrchol. O téměř sto míst nahoru, až na sedmnáctku, se posunul rapper Nelly s písní "Hey Porsche". O místo níž je potom song "Lay Down Your Weapons", který mají na svědomí K Koke a Rita Ora.

    Top 10 - singly:
  1. Justin Timberlake - Mirrors
  2. One Direction - One Way Or Another (Teenage Kicks)
  3. Pink feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  4. Bruno Mars - When I Was Your Man
  5. Bastille - Pompeii
  6. N Nicole Scherzinger - Boomerang
  7. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
  8. Bridgit Mendler - Ready Or Not
  9. Avicii feat. Nicky Romero - I Could Be The One
  10. Disclosure - White Noise

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

David Bowie - The Next Day
© facebook interpreta
Po dvaceti letech se na vrchol albové hitparády vyšplhal David Bowie. Album "The Next Day" vydal po desíti letech a jen za první týden se ho prodalo téměř sto tisíc kopií, jde tak o nejrychleji prodávané album tohoto roku.

Na dvojce je druhá novinka tohoto týdne a další legenda - skupina Bon Jovi. Ti se svojí aktuální deskou "What About Now" poslali na trojku úspěšnou desku "Our Version Of Events" od Emeli Sandé, která je v žebříčku již neuvěřitelných sedmapadesát týdnů. Na čtyřce jsou minulí vítězové, talentovaní Bastille.

Stejně jako s prvním albem "Happiness" si to i s novinkou "Exile" duo Hurts namířili rovnou mezi nejlepší desítku, v žebříčku debutují na devítce. Dalšími novinkami v nejlepší třicítce jsou "Pale Green Ghots" od Johna Granta, soundtrack k dokumentu Sound City nebo novinka od Stornoway "Tales From Terra Firma".

    Top 10 - alba:
  1. N David Bowie - The Next Day
  2. N Bon Jovi - What About Now
  3. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  4. Bastille - Bad Blood
  5. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
  6. Stereophonics - Graffiti On The Train
  7. Mumford & Sons - Babel
  8. Pink -. The Truth About Love
  9. N Hurts - Exile
  10. ▼ Různí - Les Misérables: Highlights From The Motion Picture Soundtrack

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY