Justin Timberlake dobyl britský singlový žebříček

04.03.2013 15:44 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Justin Timberlake má svůj comeback pod kontrolou, jeho singl "Mirrors" je v Británii první, a to ještě ani nemá klip! Z trůnu tak po týdnu sesadil One Direction, kteří končí třetí. Nejprodávanější desku má Emeli Sandé, nejvyšší albovou novinkou jsou pátí Atoms For Peace.
Justin Timberlake - Mirrors
© facebook interpreta
One Direction se svým charitativním singlem "One Way Or Another (Teenage Kicks)" neudrželi vedení a spadli na trojku. Na vrchol se tak poprvé po svém comebacku dostal Justin Timberlake s druhým singlem "Mirrors" z již brzy vydaného alba "The 20/20 Experience". Nejlepší singlovou trojici tak opustily dva velké hity, "Thrift Shop" je čtvrtý a světový fenomén poslední doby "Harlem Shake" spadl až na osmičku. Beze změny zůstává pátá, šestá a dokonce i sedmá příčka, na té se už třetí týden drží Bruno Mars. O šest míst nahoru, poprvé mezi desítku, se vyšplhal hit "Just Give Me A Reason" Pink a zpěváka skupiny fun.. Nejspíše díky vítězství za nejlepší filmovou píseň na Oscarech poskočila z pětadvacítky na čtrnáctku i Adele s hitovkou "Skyfall".

Nejvýše umístěnou novinku má mladá londýnská kapela Bastille, která to s prvním singlem "Pompeii" dotáhla až na dvojku. Bude to příště podobné, nebo to byl jen následek vydání debutové desky "Bad Blood", a tak stejně rychle jako se dostali nahoru, spadnou zpět dolů? V top desítce je i druhá novinka, na devátou příčku vystoupal rapper Wiley se singlem "Reload", který bude součástí jeho nové desky. Na třicáté druhé příčce je se singlem "Green Garden" začínající zpěvačka Laura Mvula. Novinku s největším potenciálem najdeme na devětatřicítce, se svojí "Now" je tam skupina Paramore.

    Top 10 - singly:
  1. Justin Timberlake - Mirrors
  2. N Bastille - Pompeii
  3. One Direction - One Way Or Another (Teenage Kicks)
  4. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
  5. Avicii feat. Nicky Romero - I Could Be The One
  6. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
  7. Bruno Mars - When I Was Your Man
  8. Baauer - Harlem Shake
  9. N Wiley & Chip - Reload
  10. Pink & Nate Ruess - Just Give Me A Reason

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Emeli Sandé - Our Version Of Events
© facebook interpreta
Už neuvěřitelných padesát pět týdnů je mezi desítkou nejprodávanějších alb v Británii Emeli Sandé a tentokrát znovu obhajuje první místo. Druhá pozice se za tento týden také nezměnila, zůstávají na něm Mumford & Sons. Čtyřku si udržel držitel dvou sošek z letošních Brit Awards Ben Howard. Minulá novinka, kterou měli na svědomí Nick Cave & The Bad Seeds, překvapivě padla z trojky až na třiadvacítku.

Mezi desítku nejlepších se tento týden dostalo i pět nových alb. Nejvýše, na pětku, to dotáhla s velmi povedenou deskou "Amok" superskupina Atoms For Peace. Osmý byl známý britský zpěvák Michael Ball. Poprvé ve své více než desetileté kariéře se mezi nejlepší desítku dostal Josh Groban, jeho deska "All That Echoes" byla devátá. Na desítce je zpěvák Johnny Marr, jedenáctá je se svým debutem "180" kapela Palma Violets.

Do nejprodávanější padesátky desek tohoto týdne se dostala ještě osmdesátiletá zpěvačka Petula Clark, zpěvák Steven Wilson, zpěvačka Kirsty MacColl a protagonisté úspěšného seriálu "Glee". S žebříčkem příštího týdne s velkou pravděpodobností zamíchají nová alba Dido, Stereophonics a Kate Nash.

    Top 10 - alba:
  1. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  2. Mumford & Sons - Babel
  3. ▲ Různí - Les Misérables: Highlights From The Motion Picture Soundtrack
  4. Ben Howard - Every Kingdom
  5. N Atoms For Peace - Amok
  6. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
  7. Jake Bugg - Jake Bugg
  8. N Michael Ball - Both Sides Now
  9. N Josh Groban - All That Echoes
  10. N Johnny Marr - The Messenger

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY