Album "Sto roků na cestě" Michala Prokopa je zlaté

03.03.2013 11:34 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Michal Prokop - Sto roků na cestě
© facebook interpreta
Michal Prokop, vyjma moderování pořadu Krásný ztráty, stále zpívá. Že je to dobře, dokazuje jediný možný měřitelný fakt - jsou jimi prodejní čísla jeho loňského alba "Sto roků na cestě" i vyprodané koncerty.

Zpěvák nechal své fanoušky na novou desku dlouho čekat, celých šest let. Zásoby nového CD ve skladech se za čtyři měsíce od vydání ztenčily natolik, že deska je již zlatá. Poté, co se podařilo vyprodat i prosincový křest v Divadle Archa, přijde další možnost vyslechnout si tohoto zpěváka 30. dubna v Lucerna Music Baru, kde se i tento prodejní úspěch oslaví.

Málokdy se propojí názor hudebních kritiků a posluchačů, teď se to ale podařilo a ani hudební recenzenti na albu mnoho závad nenašli. Jaká je nahrávka podle samotného interpreta? "Chvíli rockově bluesová, chvíli trochu najazzlá, chvíli písničková, chvilku i country, postavená na skvělých textech. Kořeny v letech šedesátých, zvuk poučený jednadvacátým stoletím."

Bývalý poslanec za kdysi známou stranu ODA byl v roce 2007 uveden do Beatové síně slávy. Se svou skupinou Framus Five hraje už padesát let a mezi jeho nejznámější alba patří "Město Er" či "Kolej Yesterday".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY