Jessie Ware se těší na evropské turné a obzvláště na české publikum

14.02.2013 12:38 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jessie Ware
© Fource Entertainment
Britská soul-popová zpěvačka Jessie Ware se chystá v Praze vystoupit 21. března v Paláci Akropolis. Nejprve ale musí dokončit úspěšné australské turné a zregenerovat se po náročném podzimu, kdy projezdila většinu Spojených Států a získala také dvě nominace Brit Awards. Vše okolo Ware naznačuje, že pražský koncert bude hřejivým hudebním zážitkem.

Ware momentálně koncertuje v Austrálii, na podzim promovala své debutové album "Devotion" ve Spojených Státech, kde také vystoupila se svojí perfektní hitovkou "Wildest Moments" v oblíbeném televizním pořadu "Late Night With Jimmy Fallon" společně s legendární kapelou The Roots. Ware zároveň získala hned dvě nominace na prestižních Brit Awards ("British Breakthrough Act" a "British Female Solo Artist"), vyhlášení se koná 20. března, tj. den před pražským koncertem.

Jako malá poslouchala Arethu Franklin, Franka Sinatru, Ellu Fitzgerald a úplně poprvé si veřejně zazpívala první sloku vánoční koledy v deseti letech. Hudba pro ni znamená čisté emoce. Nedávno jí vyšlo úplně první album "Devotion" (v UK umístěno v Top 5), na kterém zaslechnete pecky jako "Running, If You Are Never Gonna Move" nebo "Wildest Moments", které často zaznívají i v tuzemských rádiích. Kritici Ware chválí, že hudba a tvorba hudby samotné jsou pro ni na předním místě, že netouží po prvoplánovém zviditelnění sebe sama. Ware se ale nebojí své parádní soulovky obohatit troškou kvalitního popíku - ovšem strach nemá ani z hip hopu a r'n'b, z čehož vznikají zajímavé a skvěle poslouchatelné crossovery. Někteří kritici považují Ware za chybějící pojítko mezi Adele, DJem SBTRKT a Sade.

Kapacita klubu je omezená, pořadatelé tedy doporučují zakoupit vstupenky v předstihu. K dispozici jsou online přes Ticketpro.cz či v kamenných pobočkách sítě Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY