Beyoncé si uřízla ostudu. Na inauguraci zpívala na playback

24.01.2013 08:04 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Beyonce
© beyonce.com
Zpěvačka Beyoncé Knowles si uřízla pořádnou ostudu poté, co vyšlo najevo, že hymnu při inauguraci amerického prezidenta Baracka Obamy nezpívala naživo. Potvrdila to mluvčí kapely, která ji při zpěvu hymny doprovázela. U.S. Marine Band byl totiž tím pádem taktéž donucen hrát americkou hymnu na playback.

Není nic neobvyklého, že tato možnost zpívat na playback obzvlášť při akcích, konaných pod širým nebem, může být využita. Důvodem jsou hlavně větrné a klimatické podmínky, které bývají velkým nepřítelem hlavně různých hudebních nástrojů. Tady ovšem nic takového nehrozilo a ani kolegové James Taylor nebo Kelly Clarkson, kteří taktéž zpívali na této akci, žádný playback nepotřebovali.

Později sice mluvčí své vyjádření upravila, podstata problému ale zůstala nezměněna: "Co se týká pěveckého výkonu pani Knowles-Carter, nikdo z Marine Band nemá právo soudit, jestli zpívala naživo nebo na playback." Ta samá žena rovněž uvedla, že při první inauguraci Baracka Obamy před čtyřmi lety hrál violoncellista Yo Yo Ma také na playback, ten ale k tomu měl pádný důvod. Mrazivé počasí totiž rozladilo jeho nástroj.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY