Zemřel John Wilkinson, doprovodný kytarista Elvise Presleyho

15.01.2013 19:14 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Elvis Presley
© Gary Null/NBCU Photo bank
John Wilkinson, doprovodný kytarista Elvise Presleyho, zemřel ve věku 67 let po dlouhém boji s rakovinou. Oznámila to agentura AP.

Jak informuje server rollingstone.com, Wilkinson vyrostl ve Springfieldu a sledoval Presleyho koncerty v televizi. Když mu bylo deset let, tak se před koncertem globální hvězdy ve výše zmíněném městě nepozorovaně vplížil do šatny a nekompromisně Presleymu vyčinil za to, jakým způsobem hraje na kytaru: "Nemůžete přece hrát na kytaru tak mizerně!"

Později se Wilkinson stal uznávaným kytaristou. Nejprve hrál ve folkových seskupeních, jako Kingston Trio, nebo New Christy Minstrels. Asi třináct let po prvním setkání v šatně, požádal Elvis Wilkinsona, aby se připojil k jeho bandu TCB poté, co ho viděl hrát v televizi. Během dalších devíti let spolu odehráli na 1200 vystoupení. Skončili až poté, co Elvis Presley v roce 1977 zemřel.

Priscilla a Lisa Marie Presley v oficiálním prohlášení uvedly toto: "John a překrásná hudba, kterou vytvořili dohromady s Elvisem, bude žít v našich srdcích navěky."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY