říká s odstupem doby Hayley Williams - musicserver.cz">

"Paramore byli těsně před rozpadem," říká s odstupem doby Hayley Williams

16.01.2013 08:28 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Paramore
© stuffpoint.com
Paramore jsou dnes už zase normálně fungující skupinou. Nové eponymní album je na cestě k posluchačům a po určitých rošádách u nás vyjde 8. dubna, taktéž světová premiéra singlu "Now" je tu co nevidět, už 22. ledna. Takřka idylické časy ale předcházelo pro kapelu velmi náročné období. Po odchodu bratří Joshe a Zaca Farrových v prosinci 2010 si frontmanka Hayley Williams dokonce pohrávala s myšlenkami na konec. Svěřila se s tím časopisu Rolling Stone.

"Nepochybně byly dny, kdy jsem se vzbudila a pomyslela si, že bude lepší vyvěsit nějaké psaní, kde bude stát 'je to pro nás strašně těžké, máme za sebou dobrou kariéru...' a prostě jít někam roznášet kafe nebo dělat něco normálního. Asi by to bylo míň stresující," říká s odstupem času rusovlasá zpěvačka, z jejíž výpovědi je patrné, že nechybělo mnoho a Paramore svou "show pro mladý" na předloňském Rock For People vůbec nepředvedli.

Získat zpátky částečně ztracenou identitu se kapela snaží skrze čtvrté studiové album, které trio nazvalo jednoduše "Paramore" a jež má být vůbec nejlepším studiovým materiálem amerických rockerů. Byla to totiž hudba a tvůrčí myšlenky, co Williams hnalo kupředu. "Někdy jsem se naopak zase vzbudila, měla jsem v hlavě skladbu a věděla jsem, že má nějaký účel a že je z ní cítit svoboda, kterou jako umělec a muzikant máte. Za to jsem byla vděčná," tvrdí dnes vůdčí postava Paramore.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY