Podívejte se na "Bejvávalo" Václava Neckáře

11.01.2013 11:27 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Václav Neckář
© facebook interpreta
Legenda českého popu, zpěvák Václav Neckář, vypustil ze svého posledního alba "Dobrý časy" již třetí videoklip. Po megahitu "Půlnoční" a duetu s Lenkou Dusilovou "Na Rafandě" se tentokrát dostalo na skladbu "Bejvávalo." Jako režisérka se ho ujala Lenka Wimmerová, za kamerou ho nasnímal Pavel Berkovič.

Hlavními postavami příběhu se staly mladé herecké hvězdy Tereza Voříšková a Jiří Mádl. I tento videoklip potvrzuje, že se Václav Neckář v šansonové poloze opět našel. Výtečné poslední album, na kterém Neckář spolupracoval se členy kapely Umakart, se skvěle prodává a i koncerty jsou vyprodané.

Letos sedmdesátiletý umělec natočil za svou kariéru čtrnáct řadových alb a vydal nespočet výběrů a kompilací. Mezi jeho největší hity patří "Lékořice", "Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě", "Ze soboty na neděli", "Podej mi ruku a projdem Václavák" nebo "Je ráno, Anno."

Prosadil se i na filmovém plátně, třeba ve filmu "Ostře sledované vlaky", který obdržel Oscara, známí jsou i "Skřivánci na niti" nebo klasická pohádka "Šíleně smutná princezna", kde zářil s Helenou Vondráčkovou. Po útlumu, způsobeném zdravotními komplikacemi, se zdála jeho kariéra již za zenitem. S mladými autory a novou tvorbou chytil zpěvák další dech, a jak to tak vypadá, máme se ještě od něj na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY