Hutkovo album "Vandrovali hudci" vychází v luxusní reedici

12.01.2013 09:28 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jaroslav Hutka
© hutka.cz
Vydavatelství Galén připravilo opravdovou lahůdku pro fanoušky českého folku. Legendárnímu písničkáři Jaroslavu Hutkovi vydalo v reedici jeho album "Vandrovali hudci" a k tomu doplnilo několik nikdy nevydaných bonusů. Album je vlastně nahrávkou veřejného koncertu, který 5. února 1976 zazněl v Brně a nesl název "Jaroslav Hutka zpívá z klasiků folklóru - Erben/Sušil/Bartoš".

Nahrávka ale doznala oproti koncertu několika úprav. Tehdejší vládnoucí garnituře nehodil do krámu původní název "Hádala se duše s tělem" a notabene ani písnička "Chodil pánbů po poli." Hutku tehdy doprovázeli dva slavní muzikanti Radim Hladík na kytaru a Fedor Frešo na basovou mandolínu. Na vznik desky vzpomíná Jaroslav Hutka takto: "Deska byla vyrobena v rekordním čase v září 1976 a pět dní nato, co byla distribuována do obchodů, navštívila StB Supraphon, ale už bylo pozdě. Tohle kolo jsem zatím ještě vyhrál, ale tím to také končilo."

Provedení nově reedovaného alba je luxusní. Nabízí čtyřicetistránkový booklet, digipack s kresbami Zory Růžičkové, mnohé fotografie, rozhovory, dokumenty i historie vzniku desky. Hlavní je ale hudba a sestava písní, které se na albu nacházejí v tomto složení: Vandrovali hudci, Janošek a Maruška, Jura, Starala se máti má, Rozbroj v kuchyni, Koleda, Hádala se duše s tělem, Žárlivec, Mračí se mračí, Červená hruška, Z humen ven, Soudili synečka, Kdo to chodí po krchově, Divoká Kačenka, Šibeničky, Hrajte že mi, hrajte, Chodil pánbů po poli (kurzívou jsou uvedeny bonusy alba).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY