Bažant Pohoda bude letos opět plná velkých jmen

10.01.2013 11:58 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Smashing Pumpkins
© smashingpumpkins.com
Další velmi zajímavé trumfové eso vytáhli z rukávu organizátoři festivalu Bažant Pohoda. Na jeho sedmnáctý ročník totiž přijedou američtí alternativci Smashing Pumpkins, jedna z nejzásadnějších kapel devadesátých let minulého století.

Jejich kariéra připomíná sinusoidu, je totiž plná vzletů a pádů. První album "Gish" vyšlo v roce 1991, za opravdový zlom v kariéře skupiny se ale dá považovat nahrávka z roku 1995 "Mellon Collie And The Infinitive Sadness", na které dýně dovedly svůj zvuk, inspirovaný metalem, gothic-rockem a psychedelií k dokonalosti. I přes to, že se jednalo o dvojCD a jeho cena byla tudíž vyšší, prodalo se ho neuvěřitelných téměř deset milionů výlisků. Také proto bylo v roce 2012 opětovně vydáno v několika podobách. V té nejbohatší je až 64 bonusů v podobě nevydaných skladeb, demo nahrávek či live verzí.

Není to ale jediné lákadlo letošního ročníku festivalu. Už dříve pořadatelé potvrdili jména jako Nick Cave, Kaiser Chiefs, Justice či Amon Tobin. Lístky v ceně 69 eur již jsou k mání, časem bude jejich cena stoupat až ke sto eurům. Hudební fajnšmekři si tak už pomalu mohou kroužkovat v kalendáři termín 11. až 13. července.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY